LIVE από τη Βουλή η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Την εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας επικυρώνει η Ολομέλεια της Βουλής σε μία ιστορική συνεδρίαση.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα της κας. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και μένει το τυπικό της διαδικασίας.

Με ονομαστική ψηφοφορία

η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους για την εκλογή της. Στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 200 ψήφοι και η κα. Σακελλαροπούλου έχει τη στήριξη από τουλάχιστον 263 βουλευτές.

Συνολικά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αθροίζουν 266 ψήφους, ωστόσο, θα υπάρχουν και τρεις απουσίες. Ο κ. Σαμαράς από τη ΝΔ και ο κ. Συρμαλένιος του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν σε οικογενειακό ταξίδι, ενώ ο κ. Αλεξιάδης, επίσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασθενής και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Απών είναι και ο Νίκος Δένδιας, αλλά σε επίσημη αποστολή της κυβέρνησης, συνεπώς θα ψηφίσει με επιστολική ψήφο, η οποία θα προσμετρηθεί κανονικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος της Βουλής θα την επισκεφτεί την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο γραφείο της στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη διαδικασία

ΒουλήliveεκλογήΠρόεδρος της Δημοκρατίας
Keywords
Τυχαία Θέματα