Kοντά στη διευθέτηση της διαμάχης με το Καζακστάν οι πετρελαϊκές

Οι πετρελαϊκές εταιρείες που βρίσκονται πίσω από το γιγαντιαίο κοίτασμα Kashagan βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Καζακστάν, για τη διευθέτηση διαμάχης σχετικά με ένα πιθανό περιβαλλοντικό πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα , οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένων των Exxon Mobil, Shell, TotalEnergies και

Eni, έχουν προετοιμάσει ένα σχέδιο διακανονισμού που θα τερματίσει την επιδίωξη της κυβέρνησης για περιβαλλοντικά πρόστιμα και θα περιλαμβάνει μια δέσμευση των εταιρειών για περίπου 110 εκατ. δολάρια πρόσθετων επενδύσεων σε κοινωνικά έργα, τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι αρχές του Καζακστάν είχαν κατηγορήσει την North Caspian Operating Company, η οποία διαχειρίζεται το Kashagan, ότι αποθήκευε υπερβολική ποσότητα θείου στο έργο, κάτι που ο φορέας εκμετάλλευσης αρνήθηκε και αμφισβήτησε επιτυχώς στο δικαστήριο. Ωστόσο, η κυβέρνηση συνέχισε να επιδιώκει την επιβολή ποινής στο εφετείο του Καζακστάν.

Η επιχείρηση Kashagan, η οποία ανέπτυξε το υπεράκτιο κοίτασμα πετρελαίου αξίας 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εμπλέκεται σε μία ακόμα διαμάχη, για την οποία είναι σε διαδικασία διαιτησίας, για αμφισβητούμενες δαπάνες ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

#πετρελαϊκές_εταιρίες #καζακστάν #διαμάχη #ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ_ΠΡΟΣΤΙΜΟ #KASHAGAN
Keywords
Αναζητήσεις
konta-sti-diefthetisi-tis-diamachis-me-to-kazakstan-oi-petrelaikes.htm
Τυχαία Θέματα
Kοντά, Καζακστάν,Konta, kazakstan