KSOE: Νέα ναυπηγικά συμβόλαια αξίας 207 εκατ. δολαρίων-Ρεκόρ το 2022

Ο όμιλος ναυπηγείων Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, υπέγραψε ναυπηγικό συμβόλαιο αξίας 207 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αερίου για λογαριασμό εταιρείας της Μέσης Ανατολής.

Συγκεκριμένα δύο πολύ μεγάλα δεξαμενόπλοια θα παραδοθούν από τον KSOE στην εταιρεία Arab Maritime Petroleum Transport Co μέχρι το τέλος του 2026.

Εκπρόσωπος

του ομίλου ναυπηγείων ΚSOE, ανέφερε χθες (20/3) στην Aju Daily ότι η εταιρεία μέσα στο 2023, έχει λάβει 43 παραγγελίες αξίας 6,51 δισ. δολαρίων, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα δύο νεότευκτα της Arab Maritime.

Η AMPTC που ιδρύθηκε το 1972, είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στις μεταφορές και στους σιδηροδρόμους. Ιδρύθηκε από μέλη του Οργανισμού Αραβικών Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (OAPEC).

Σύμφωνα με τον KSOE, o όμιλος μέσα στο 2022, ανέλαβε παραγγελίες για 193 πλοία συνολικής αξίας 23 δισ. δολαρίων, υπερκαλύπτοντας κατά 132,4% το στόχο του για το ύψος των ναυπηγικών συμβολαίων που είχε ορίσει στα 17,4 δισ. δολάρια.

Άλλη μία απόδειξη της μεγάλης ανόδου που γνωρίζουν τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, που μάλιστα μέσα στο Φεβρουάριο ανακατέλαβαν από την Κίνα την πρώτη θέση παγκοσμίως σε όρους παραγγελιών νεότευκτων.

ΝΑΥΠΗΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑναυπηγείοKSOEΝεότευκταΝότια Κορέα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα