Johnson&Johnson: Προβλήματα ανεφοδιασμού-Δυσκολίες παράδοσης εμβολίων στην ΕΕ

17:10 9/3/2021 - Πηγή: Reporter

Ζητήματα ανεφοδιασμού αντιμετωπίζει η εταιρεία Johnson & Johnson, η οποία ενημέρωσε την ΕΕ ότι θα δυσκολευτεί να παραδώσει τα 55 εκατ. εμβόλια κατά του κορονοΐού που είχε συμφωνήσει για το β’ τρίμηνο.

Όπως είναι φυσικό, οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποτελέσει ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στην ήδη αργή πορεία προς τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού στις χώρες - μέλη.

Η J&J ενημέρωσε συγκεκριμένα

την ΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες ως προς την προμήθεια των υλικών κατασκευής του εμβολίου και βρίσκεται "υπό πίεση" προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει τον στόχο της παράδοσης 55 εκατ. δόσεων στο μπλοκ μέσα στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, όπως ανέφερε στο Reuters η ευρωπαϊκή πηγή του.

Η εταιρεία πάντως δεν θεωρεί απίθανο να καταφέρει να ανταποκριθεί στα συμφωνηθέντα, επισημαίνει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο αποτελεί φιλόδοξο στόχο, με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Το εμβόλιο μίας δόσης της J&J αναμένεται να εγκριθεί στις 11 Μαρτίου από την αρμόδια αρχή της ΕΕ, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται μέσα στον Απρίλιο.

Μέσα στο 2021, η εταιρεία έχει δεσμευθεί να παράσχει στην Ένωση 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου.

εμβόλιαπανδημίαΕΕJohnson & Johnson
Keywords
Τυχαία Θέματα