Ifo: Πεσμένο το επιχειρηματικό κλίμα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τον Αύγουστο

10:03 1/9/2023 - Πηγή: Reporter

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ινστιτούτου Ifo, οι εκπρόσωποι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θεωρούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται χειρότερη από τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης έπεσε στους 12,7 πόντους τον Αύγουστο σε σχέση με τους 22,1 πόντους τον ιούλιο.

«Το συναίσθημα έχει επιδεινωθεί πιο αισθητά μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ οι προμηθευτές παραμένουν αρκετά ικανοποιημένοι με την τρέχουσα κατάστασή τους», ισχυρίζεται η Anita Wölfl, ειδική στο ινστιτούτο ifo

στο κομμάτι της βιομηχανικής οργάνωσης και των νέων τεχνολογιών.

Τον Αύγουστο, η επιχειρηματική κατάσταση για τους παραγωγούς αυτοκινήτων έφτασε τους μηδέν πόντους από τους 34,6 πόντους του Ιουλίο.

Οι επιχειρηματικές τους προσδοκίες υποχώρησαν από μείον 48 μονάδες τον Ιούλιο σε μείον 75 μονάδες τον Αύγουστο.

Σχεδόν οι μισοί κατασκευαστές αυτοκινήτων παραπονέθηκαν ότι η έλλειψη παραγγελιών εμπόδιζε την παραγωγή. Ωστόσο, τα βιβλία παραγγελιών παραμένουν αρκετά γεμάτα για να καλύψουν τους επόμενους έξι μήνες.

Αντίθετα, το κλίμα μεταξύ των προμηθευτών μειώθηκε ελαφρώς κατά μέσο όρο, με τις προσδοκίες να αυξάνονται σε ορισμένα τμήματα.

«Ορισμένοι προμηθευτές διαθέτουν εξειδικευμένη τεχνική τεχνογνωσία, η οποία μπορεί να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση καθώς και εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης – όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά παγκοσμίως», λέει η Wölfl.

IfoΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑπρομηθευτέςΓερμανία
Keywords
Αναζητήσεις
ifo-pesmeno-to-epicheirimatiko-klima-sti-germaniki-aftokinitoviomichania-ton-avgousto.htm
Τυχαία Θέματα