Ifo: Λίγες γερμανικές επιχειρήσεις προγραμματίζουν αυξήσεις τιμών μέχρι τα Χριστούγεννα

Λιγότερες γερμανικές επιχειρήσεις σκοπεύουν να αυξήσουν τις τιμές τους το προσεχές διάστημα, συγκριτικά με τις διαθέσεις που είχαν τον προηγούμενο μήνα, δείχνει η νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ifo.

Συνολικά για την οικονομία, οι εκτιμήσεις που έκανε το Ινστιτούτο γύρω από τις αυξήσεις τιμών έπεσαν στους 46.7 πόντους το Νοέμβρη από τους 51,3 πόντους τον Οκτώβρη.

Βέβαια καθώς προσεγγίζουμε τα Χριστούγεννα,

σημαντικά περισσότεροι έμποροι παιχνιδιών(94,4 πόντοι) αναφέρουν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τις τιμές τους ενώ τον προηγούμενο μήνα το αντίστοιχο νούμερο βρισκόταν στις 75,4 μονάδες.

Ακόμα σχεδιάζουν αυξήσεις στις τιμές τα καταστήματα εστίασης (95.1), οι έμποροι χαρτικών ειδών (96,1) τα φαρμακεία (92.4 points) και οι βιομηχανίες ρούχων 91,9.

Η αναμενόμενη κίνηση των τιμών στο λιανεμπόριο

Συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, ο τομέας της φιλοξενίας(καταλυμάτων) είναι πιθανό να αυξήσει τις τιμές από 58,2 μονάδες σε 80,5 μονάδες.

Oι έμποροι ποδηλάτων(64,5) θα τις ρίξουν από 81,9 που σχεδίαζαν τον Οκτώβρη να τις αυξήσουν, οι κατασκευαστές υφασμάτων επίσης πέφτουν στις 36 μονάδες από 53, και οι εταιρείες εκτυπώσεων 47,4 από 60. Η βιομηχανία χάρτου «βουτάει» στο -10 από 26 πόντους , ενώ σχεδιάζει ακόμα και πτώσεις τιμών και εκπτώσεις.

Γενικά το λιανεμπόριο σχεδιάζει λιγότερες αυξήσεις στους 50,6 πόντους από 62,4 τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναμενόμενες τιμές στον κατασκευαστικό τομέα πέφτουν επίσης από 56,9 πόντους σε 53,7.

Οι άλλοι δύο τομείς είναι λιγότερο πιθανό να αυξήσουν τις τιμές τους: Για τους παρόχους υπηρεσιών, ο δείκτης έπεσε από 47 σε 41,4 και για τον κατασκευαστικό τομέα από 43,1 σε 39.

Οι προθέσεις για τα επίπεδα των τιμών στον τομέα των Υπηρεσιών

Οι εκτιμήσεις για τα επίπεδα των τιμών στον Κατασκευαστικό Τομέα

Ifoγερμανικές επιχειρήσειςαυξήσεις τιμών προϊόντωνχριστουγεννα
Keywords
Τυχαία Θέματα