Ifo: Η έλλειψη υλικών αρχίζει να κάμπτεται στη γερμανική μεταποίηση

Oι ελλείψεις στα υλικά στη γερμανική μεταποίηση συνεχίζουν να ακολουθούν καλύτερη πορεία, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου Ifo.

Το Φεβρουάριο το 45,4% των εταιριών ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2021. Τον Ιανουάριο το αντίστοιχο ποσοστό βρέθηκε στο 48,45.

«Πολλές βιομηχανίες ακόμη δεν μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή τους στα επίπεδα που θα επιθυμούσαν. Ωστόσο τα σημάδια δείχνουν ότι οι ελλείψεις σε υλικά δεν θα φτάσουν άμεσα τουλάχιστον,

σε χειρότερο σημείο από ότι είναι ήδη», υποστηρίζει ο Κλάους Βολράμπε, επικεφαλής ερευνών του Ινστιτούτου.

Βέβαια δεν έχει ξεκινήσει ακόμα μια ευρεία ανάκαμψη στη γερμανική μεταποίηση. Περισσότερο από το 70% των κατασκευαστών μηχανημάτων και εξοπλισμού, εταιρειών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και αυτοκινητοβιομηχανιών ανέφεραν συμφόρηση στις πρώτες ύλες και τα ενδιάμεσα προϊόντα.

Στη χημική βιομηχανία, η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει καλύτερη. Το ίδιο ισχύει και για τις βιομηχανίες υψηλής έντασης ενέργειας όπως η βιομηχανίες χαρτιου, πλαστικού και γυαλιού, όπου το μερίδιο των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν ελλείψεις πρώτων υλών βρίσκεται κάτω από το 20%.

Επί του παρόντος, η βιομηχανία χαρτιού είναι μία από αυτές που επηρεάζεται λιγότερο καθώς μόλις το 9,1% των επιχειρήσεων αναφέρει προβλήματα.

Έλλειψεις σε ενδιάμεσα προϊόντα ανά βιομηχανία

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑIfoΕΛΛΕΙΨΗ ΥΛΙΚΩΝΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα