Ifo: Αδύναμα ξεκίνησε το 2024 για τους Γερμανούς λιανοπωλητές

15:13 6/2/2024 - Πηγή: Reporter

Το επιχειρηματικό κλίμα στο λιανικό εμπόριο της Γερμανίας επιδεινώθηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου ifo. Τόσο η τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση όσο και οι επιχειρηματικές προσδοκίες για τους επόμενους μήνες θόλωσαν.

«Η συγκράτηση των καταναλωτών και η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων θα συνεχίσουν πιθανότατα να αποτελούν προκλήσεις για πολλούς λιανοπωλητές το 2024», ανέφερε ο εμπειρογνώμονας του ifo Patrick Höppner.

Τον Ιανουάριο, το 54,4% των λιανοπωλητών ανέφεραν υποτονική ζήτηση, το 32,7% των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να προσελκύσουν εξειδικευμένους εργαζόμενους και το 20,5% ότι εξακολουθούν να επηρεάζονται από προβλήματα προσφοράς.

«Φαίνεται ότι τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού για τα προϊόντα από την Ασία έχουν χειροτερέψει και πάλι λίγο τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων κατά μήκος των κύριων παγκόσμιων ναυτιλιακών οδών.

Συνολικά, όμως, η επίδραση αυτή παρέμεινε μέχρι στιγμής διαχειρίσιμη», πρόσθεσε ο Höppner.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, τα είδη ένδυσης και το λιανικό εμπόριο ποδηλάτων. Οι λιανοπωλητές τροφίμων είναι επίσης πιο απαισιόδοξοι.

Παράλληλα, και τα καταστήματα επίπλων εξακολουθούν να βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα απαισιόδοξο περιβάλλον.

Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση βελτιώθηκαν για τους λιανοπωλητές ηλεκτρονικών υπολογιστών, λογισμικού και αξεσουάρ, για τους λιανοπωλητές παιχνιδιών, καθώς και για τα φαρμακεία και τα καταστήματα DIY.

#λιανεμπόριο #Γερμανία #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ #καταναλωτες #ΕΝΔΥΣΗ #φαρμακεία
Keywords
Αναζητήσεις
ifo-adynama-xekinise-to-2024-gia-tous-germanous-lianopolites.htm
Τυχαία Θέματα