INTERCARGO: Καθυστερημένη αντίδραση των κυβερνήσεων-Δοκιμάζονται οι αντοχές των ναυτικών

Παρά την εκστρατεία από το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας, για τον ορισμό των ναυτικών ως εργαζομένων που παρέχουν βασικές υπηρεσίες («key workers») και τη διευκόλυνση της αλλαγής πληρωμάτων, πολλές κυβερνήσεις καθυστερούν, επισημαίνει η INTERCARGO (International Association of Dry Cargo Shipowners), με αφορμή την αυριανή ημέρα, η οποία είναι αφιερωμένη στους ναυτεργάτες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της INTERCARGO, το 30% του συνόλου των ναυτικών σε φορτηγά πλοία εξακολουθούν να εργάζονται παρά τη λήξη των συμβάσεών τους και τουλάχιστον το 5% των ναυτικών

βρίσκεται επί των πλοίων για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.

Ο πρόεδρος της INTERCARGO, Δημήρης Φαφαλιός τόνισε: «Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι τυχερή που δεν έχει υπάρξει αύξηση στα θανατηφόρα ατυχήματα στη θάλασσα, καθώς μία ανθρωπιστική κρίση εκτυλίσσεται γύρω μας. Εμείς, στην INTERCARGO, καλούμε κυβερνήσεις, υγειονομικές, ναυτιλιακές και αεροπορικές αρχές σε όλο τον κόσμο να επιλύσουν αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να λάβουμε υπόψη όχι μόνο τη σοβαρή επίδραση στην ψυχική υγεία των ναυτικών, αλλά και τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να διακοπεί η ασφαλής λειτουργία των πλοίων. Χρειαζόμαστε άμεση δράση από τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς ως «key workers» και να τους παρέχουν την υποστήριξη, τη βοήθεια και τις επιλογές να μετακινηθούν εν μέσω πανδημίας».

IntercargoΔημήρης ΦαφαλιόςΝΑΥΤΙΛΙΑαλλαγή πληρωμάτων
Keywords
Τυχαία Θέματα
INTERCARGO, Καθυστερημένη, -Δοκιμάζονται,INTERCARGO, kathysterimeni, -dokimazontai