IKEA: Επεκτείνεται στην πώληση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

Η Ikea στοχεύει στην πώληση ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών στους πελάτες της, εκκινώντας από τη Σουηδία και μάλιστα τον Σεπτέμβριο.

Η Enga Group, στην οποία ανήκουν τα περισσότερα από τα καταστήματα Ikea σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters, υποστήριξε ότι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν

ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε οικονομικές τιμές, από ηλιακά και αιολικά πάρκα.

Παράλληλα, θα μπορούν να ελέγχουν την κατανάλωση της ενέργειας που αγοράζουν, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Κατά τη Svea Solar, την εταιρεία που κατασκευάζει ηλιακά πάνελ για την Ikea, η εταιρεία αναμένεται να αγοράζει την ενέργεια από το χρηματιστήριο ενέργειας Nordic και να την πουλάει χωρίς προσαύξηση.

Οι αγοραστές θα πληρώνουν ένα πάγιο μηνιαίο ποσό και ένα μεταβλητό ποσοστό. Επιπλέον, θα είναι σε θέση να ελέγχουν στην εφαρμογή και τη δική τους παραγωγή και, ακολούθως, να πουλάνε το πλεόνασμα της ενέργειας που ενδεχομένως να έχουν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σκοπός είναι η προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακά και αιολικά πάρκα ηλικίας έως πέντε ετών, με στόχο τη δημιουργία περισσότερων τέτοιων πάρκων, αλλά και τη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου όσο το δυνατόν περισσότερο έως το 2030.

IKEAΕνέργειαανανεώσιμες πηγές
Keywords
Τυχαία Θέματα
IKEA, Επεκτείνεται,IKEA, epekteinetai