IHME: Στις 21 Απριλίου η κορύφωση των θανάτων στην Ελλάδα

Τη μεθεπόμενη Τρίτη, 21 Απριλίου, τοποθετεί την κορύφωση των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στην Ελλάδα το αμερικανικό ινστιτούτο ΙΗΜΕ (Institute of Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του IHME, η κορύφωση θα εμφανίσει μια σταδιακή αύξηση των ημερήσιων θανάτων, με την κορύφωση να φτάνει στις 21 Απριλίου, όταν προβλέπονται 13

θάνατοι. Κατόπιν, αναμένεται μια βαθμιαία μείωση μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Όσον αφορά τους θανάτους από τον κορονοϊό στη χώρα, το ινστιτούτο εκτιμά πως έως το τέλος του Μαΐου συνολικά θα έχουν φθάσει τους 400 - μια μέση πρόβλεψη, με το εύρος της πιθανής τιμής να κυμαίνεται από 264 έως 635 θύματα.

Σχετικά με τον αριθμό των κλινών που θα απαιτηθούν, το IHME προβλέπει ότι στην κορύφωση θα χρειασθούν έως 107 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας για νοσηλεία ασθενών με τη νόσο και συνολικά 424 νοσοκομειακές κλίνες για τα λιγότερο σοβαρά περιστατικά. Με βάση αυτή την εκτίμηση, το ινστιτούτο προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη σε κλίνες ΜΕΘ στην Ελλάδα ακόμη και στην κορύφωση της κρίσης.

Σημειώνεται πως σε προηγούμενη εκτίμησή του το ινστιτούτο έκανε λόγο για 450 νεκρούς μέχρι το τέλος Μαΐου, το οποίο φαίνεται να επαναπροσδιορίζεται με την προϋπόθεση ότι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης: Υποχωρεί περαιτέρω η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της πανδημίαςκορονοιόςΙνστιτούτοθάνατοςκλίνες ΜΕΘ
Keywords
Τυχαία Θέματα