HAE- Ισραήλ: Συνεργασία προώθησης του τομέα των θαλάσσιων μεταφορών

15:32 6/4/2022 - Πηγή: Reporter

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών, ιδίως στον τομέα του θαλάσσιου εμπορίου, ενισχύοντας τη στρατηγική εταιρική σχέση που προέκυψε από την υπογραφή των Συμφωνιών του Αβραάμ, μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και του Μπαχρέιν και της ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Η κοινή δράση μεταξύ των πλευρών των ΗΑΕ

και του Ισραήλ είναι μέρος του πλαισίου του συμφέροντος των δύο χωρών για τη διασφάλιση μόνιμης οικονομικής ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας και για την ανάπτυξη και ενίσχυση βιώσιμων εθνικών οικονομιών», είπε ο Suhail Al Mazrouei, Υπουργός Ενέργειας και Κατασκευών των ΗΑΕ σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ, WAM.

Και τα δύο μέρη πιστεύουν ότι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων θα συμβάλει στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, θα ενισχύσει την τεχνολογική καινοτομία και θα δημιουργήσει στενότερες σχέσεις μεταξύ των λαών της περιοχής».

Μόλις υπογράφηκαν οι συμφωνίες, η ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM δεν έχασε χρόνο για την έναρξη των υπηρεσιών προς το Jebel Ali, το λιμάνι στο Ντουμπάι που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο η DP World.

Η ZIM προσέφερε υπηρεσίες από το Ισραήλ και την Μέση Ανατολή στα ΗΑΕ, ενώ άρχισε να δέχεται και φορτία από το Jebel Ali στην ισραηλινή πόλη Χάιφα.

«Οι οικονομικοί και εμπορικοί δεσμοί οικοδομούν και διατηρούν πολιτικές σχέσεις και το Μνημόνιο που υπογράψαμε στοχεύει στην ενίσχυση των συνδέσεων θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ και θα επιτρέψει τη ροή του εμπορίου αποτελεσματικά, γρήγορα και με χαμηλό κόστος», δήλωσε ο Merav Michaeli, Ισραηλινός υπουργός Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας.

HAEΙσραήλθαλάσσιες μεταφορέςΝτουμπάι
Keywords
Τυχαία Θέματα