H Fed… φρέναρε τα κρυπτονομίσματα- Κάτω από $18.000 το Bitcoin

Αρνητικό κλίμα επικρατεί την Πέμπτη (15/12) στην αγορά κρυπτονομισμάτων, μετά την απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, αλλά κυρίως το… μήνυμα που έστειλε ότι ο πληθωρισμός δεν έχει ακόμα τιθασευτεί σε βαθμό που θα την κάνει να σκεφτεί το «πάγωμα» μελλοντικών αυξήσεων.

Το Bitcoin έμοιαζε έτοιμο να συνεχίσει τη δυναμική του αυτή την εβδομάδα προτού ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ μειώσει τη διάθεση των επενδυτών με μια έντονη

υπενθύμιση ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει ολοκληρώσει τη νομισματική επιθετικότητα της, αν και αποφάσισε μικρότερη αύξηση των επιτοκίων από ό,τι σε προηγούμενες συνεδριάσεις της.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχε ξεπεράσει τα 18.300 δολάρια νωρίτερα την Τετάρτη έπειτα από μια απροσδόκητη επιβράδυνση των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου και την αναμενόμενη στροφή της Fed. Παρόλα αυτά, οι δηλώσεις του Πάουελ ότι οι αυξανόμενες τιμές αποτελούσαν τη μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία έκοψε την όρεξη των επενδυτών για ρίσκα.

«Οι 50 μονάδες βάσης εξακολουθούν να είναι μια ιστορικά μεγάλη αύξηση και έχουμε ακόμη δρόμους μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Πάουελ σε συνέντευξη Τύπου.

Η τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Fed φέρνει το εύρος στόχου ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο 4,25%-4,5%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών. Ο Πάουελ έχει επισημάνει ότι ο τερματικός ρυθμός που αναμένεται κάποια στιγμή το επόμενο έτος πιθανότατα θα είναι πάνω από 5%.

Εν τω μεταξύ, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Ρότζερ εισάγουν ένα νομοσχέδιο για την πάταξη του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης τρομοκρατών και επικίνδυνων χωρών μέσω κρυπτονομισμάτων. Ο νόμος για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα φέρει κανόνες για το know-your-customer (KYC) στις εταιρείες που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα, όπως οι πάροχοι πορτοφολιών και οι miners και θα απαγορεύει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να συναλλάσσονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι εργαλεία σχεδιασμένα να συγκαλύπτουν την προέλευση των κεφαλαίων.

Ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην εταιρεία παραγωγής συναλλάγματος Oanda, σημείωσε ότι το τρέχον Κογκρέσο, το οποίο βρίσκεται στις τελευταίες του εβδομάδες, είναι απίθανο να εγκρίνει τη νομοθεσία, αλλά ότι «ο νόμος θα αντιμετωπίσει ορισμένες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια που απαιτεί οι εταιρείες κρυπτογράφησης να παίζουν με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τις τράπεζες και τις παραδοσιακές εταιρείες».

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει πέσει πλέον κάτω από τα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin υποχωρεί 1,17% στα 17.676,50 δολάρια, ενώ το Ethereum πέφτει 3,32% στα 1.287,14 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana χάνει 0,75% στα 14,06 δολάρια, ενώ το Cardano σημειώνει πτώση 3,15% στο 0,30198600 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 1,99% στα 5,22 δολάρια, το Dogecoin πέφτει 3,97% στο 0,08749871 δολάριο και το Shiba Inu διολισθαίνει 3,88% στο 0,00000888 δολάριο.

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα