H Facebook στη λίστα των τρισεκατομμυριούχων

Η Facebook κατάφερε να μπει στη λίστα των εταιρειών με καθαρή αξία τα 1 τρισ. δολάρια, με την αξία της εταιρείας να φτάνει τα $1,008 τρισ. στο κλείσιμο της Αμερικανικής αγοράς την Δευτέρα 28/6.

Αναλυτικότερα, οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν υψηλότερα κατά 4,2% στα 355,64 $ μετά από ευνοϊκή νομική απόφαση που απέρριψε μια αντιμονοπωλιακή καταγγελία που υπήρχε εις βάρος της εταιρείας και ασκήθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και έναν συνασπισμό γενικών

εισαγγελέων.

Η εταιρεία διαθέτει το Facebook, το Messenger, το Instagram, το WhatsApp και το Oculus, με το οποίο έχει εισχωρήσει δυναμικά στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας.

Να σημειωθεί πως η τεχνολογική εταιρεία κολοσσός, είναι η πέμπτη κατά σειρά αμερικανική εταιρεία, που καταφέρνει να μπει σε αυτή τη λίστα, μετά την Apple, Microsoft, Amazon και Alphabet, που είναι η μητρική εταιρεία της Google, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσα χιλιόμετρα «μπροστά» είναι οι GAFAM.

Μάλιστα η Facebook, είναι η μοναδική στη λίστα που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 2000, αν λάβουμε υπόψη τη Google που ιδρύθηκε το 1998, αντί για την Alphabet, που δημιουργήθηκε το 2015.

FACEBOOKκαθαρή αξία1 τρις δολάριαGAFAM
Keywords
Τυχαία Θέματα