Goldman Sachs: Στα $1,5 τρισ. το πακέτο Μπάιντεν

21:35 8/2/2021 - Πηγή: Reporter

Επί τα βελτίω αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους οι αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. για το μέγεθος του πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης, που αναμένεται να περάσει το Κογκρέσο στον απόηχο της πρότασης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman, Jan Hatzius και οι συνάδελφοι του εκτιμούν ότι τα δημοσιονομικά μέτρα θα φτάσουν τα $1,5 τρισ. Σημειώνεται πως η Goldman Sachs

είχε εκτιμήσει ότι το πακέτο Μπάιντεν θα ανερχόταν στο 1,1 τρισ. δολάρια, αντί για 1,9 τρισ. δολάρια που είχε εξαγγελθεί.

Αναθεώρησαν ταυτόχρονα ανοδικά την εκτίμηση τους για το ΑΕΠ το β' τρίμηνο στο 11%. Σε ετήσια βάση, αύξησαν την εκτίμηση τους για την ανάπτυξη το 2021 και το 2022 κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 6,8% και 4,5% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Goldman Sachs, μια αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας των ΗΠΑ.

«Tα επιπλέον 400 δισεκατομμύρια δολάρια που υποθέτουμε ότι θα πέσουν στην οικονομία ισοδυναμούν με σχεδόν 2% επί του ΑΕΠ. Αναμένουμε δε ότι μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων θα χρειαστούν αρκετά τρίμηνα να δαπανηθούν. Ως εκ τούτου θα έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη» έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Τζο ΜπάιντενΗΠΑGoldman Sachs Group IncΑναλυτέςΑΕΠκατώτατος μισθός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα