Goldman Sachs: Προβλέπει υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών

Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες οι αμερικανικές μετοχές να εμφανίζουν καλύτερες αποδόσεις, ωστόσο η Goldman Sachs προβλέπει ότι αυτή η τάση δεν θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι μετοχές στην Ευρώπη θα εξακολουθήσουν να κρατούν τα ηνία.

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκαν σημαντικά οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, όπως ο πληθωρισμός,

με την τράπεζα να τονίζει ότι οι μετοχές έχουν ανακάμψει την τελευταία περίοδο.

Η επιβράδυνση των ευρωπαϊκών μετοχών έχει συμβάλλει σημαντικά σε αυτό το θετικό κλίμα, ωστόσο οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι χρηματιστηριακοί δείκτες των ευρωπαϊκών χωρών είναι ακόμα μεταξύ των νικητών των επιδόσεων από τις αρχές του 2023.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 έχει υπεραποδώσει του S&P 500 κατά 13% τους τελευταίους 4 μήνες.

Κοιτάζοντας πάντως τους νικητές και τους χαμένους του τελευταίου διαστήματος, η Goldman διαπιστώνει ότι οι αμερικάνικες και οι ευρωπαϊκές μετοχές που έχουν έκθεση στην Κίνα ήταν αυτές που ηγήθηκαν του ράλι και δεν έχουν υποχωρήσει από την κορύφωσή τους στα τέλη Ιανουαρίου.

Στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις της, η Goldman Sachs βλέπει σημαντικά περαιτέρω περιθώρια ανόδου για τις μετοχές εκτός ΗΠΑ και ειδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα συνεχίσουν να έχουν καλύτερη απόδοση από τις ΗΠΑ, τονίζοντας όσα είχε σημειώσει σε έκθεσή της νωρίτερα τον Φεβρουάριο.

ευρωπαϊκές αγορέςGoldman Sachsυπεραπόδοση
Keywords
Τυχαία Θέματα