Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

15:08 8/9/2023 - Πηγή: Reporter

Στην αναβάθμιση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Goldman Sachs, δίνοντας παράλληλα και νέες συστάσεις.

Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα δίνει τιμή-στόχο στα 2,05 ευρώ από 1,86 ευρώ με περιθώριο ανόδου 42% για την Alpha Bank,

την τιμή στόχο στα 8 ευρώ από 7,10 ευρώ προηγουμένως με περιθώριο ανόδου 36% για την Εθνική Τράπεζα, στα 4,30 ευρώ από 3,50 ευρώ με περιθώριο ανόδου 39% για την Τράπεζα Πειραιώς . Οι συστάσεις για αυτές τις τρεις είναι buy.

Στο μεταξύ, για τη Eurobank, η τιμή-στόχος αυξάνεται στα 1,85 ευρώ από 1,75 ευρώ με περιθώριο ανόδου 21%, αλλά η σύσταση neutral.

«Δυναμικό τρίμηνο»

Στην έκθεσή του, ο οίκος κάνει λόγο για «ένα δυναμικό τρίτο τρίμηνο, με περαιτέρω ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκου χάρη και στις αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς οι ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν μια ισχυρή περίοδο αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, ξεπερνώντας κατά μέσο όρο κατά 16% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, απόρροια ενός συνδυασμού βελτίωσης 5% για τα καθαρά έσοδα από τόκους και 5% χαμηλότερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις (εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών)».

Όπως επισημαίνει, η υπεραπόδοση των καθαρών εσόδων από τόκους υποστηρίχτηκε κυρίως από τα χαμηλότερα από το αναμενόμενο beta καταθέσεων – το ποσοστό των προθεσμιακών καταθέσεων αυξήθηκε στο 24% συνολικά στο δεύτερο τρίμηνο από 22% στο πρώτο τρίμηνο.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι «παραμένουμε εποικοδομητικοί στις ελληνικές τράπεζες», ενώ σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η Goldman εκτιμά οι τράπεζες με μια σχετικά υψηλότερη έκθεση σε μια πιο μαζική βάση πελατών λιανικής αναμένεται να καταγράψουν ισχυρότερα καθαρά έσοδα από τόκους και κέρδη προ φόρων, με στήριξη από τα χαμηλότερα beta καταθέσεων.

Goldman Sachsελληνικές τράπεζεςΤΙΜΗΣΤΟΧΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
goldman-sachs-anavathmizei-tis-times-stochous-gia-tis-ellinikes-trapezes.htm
Τυχαία Θέματα