Goldman Sachs: Αναμένει μικρότερη αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ τον Μάιο

Την πρόβλεψή της για την επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γνωστοποιεί η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι θα είναι μικρότερη από αυτή που ανακοινώθηκε χθες (16/3).

Πιο συγκεκριμένα, η Goldman Sachs εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα

θα αυξήσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο, σε σύγκριση με τις 50 μονάδες βάσης που προέβλεπε προηγουμένως.

Πλέον, η τράπεζα σημειώνει ότι τοτερματικό επιτόκιο αναμένεται τώρα να είναι στο 3,50%, χαμηλότερα από τις προηγούμενες προσδοκίες της για 3,75%. Ωστόσο, δεν διστάζει να τονίσει ότι η ΕΚΤ θα παραμείνει «σε κατάσταση σύσφιξης» παρά την πρόσφατη αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Αναμένουμε ότι ο δομικός πληθωρισμός της Ευρώπης θα παραμείνει ισχυρός τους επόμενους μήνες, επιταχύνοντας περαιτέρω στο 5,8% ετησίως τον Μάρτιο», πρόσθεσε η τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η ΕΚΤ προχώρησε σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 0,50%, στην έκτη αύξηση των επιτοκίων της από το καλοκαίρι του 2022 με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

«Παρακολουθούμε στενά τις τρέχουσες εντάσεις στην αγορά και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε όπως απαιτείται για τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ευρωζώνη», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε όλα τα μέσα για να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον μεσοπρόθεσμο στόχο μας και να διατηρήσουμε την ομαλή λειτουργία της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής», ήταν το μήνυμα της Λαγκάρντ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑεπιτόκιαGoldman SachsΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣΜάιος
Keywords
Τυχαία Θέματα