Goldman Sachs: Αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα

Ο επενδυτικός οίκος Goldman Sachs θέτει πλέον υψηλότερη τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα, στα 4,2 ευρώ ανά μετοχή, με ένα περιθώριο ανόδου της τάξεως του 14,4% περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος επαναλαμβάνει τη σύσταση «Buy» για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας

με τη δωδεκάμηνη τιμή-στόχο να αυξάνεται στα 4,2 ευρώ (από 4,1 ευρώ).

Παράλληλα, για τη φετινή χρονιά η Εθνική Τράπεζα εκτιμάται θα σημειώσει καθαρά κέρδη 682 εκατ. ευρώ και η καθαρή ενσώματη λογιστική αξία θα διαμορφωθεί στα 6,15 ευρώ και η αποτίμηση της σε όρους P/TBV είναι 0,59 φορές και σε όρους κερδοφορίας 5,7 φορές.

Ακόμα, για το 2023-2024, ο δείκτης P/ΤΒV θα μειωθεί σε 0,56 φορές και 0,51 φορές ενώ ο δείκτης Ρ/Ε στις 6,3 φορές και τις 5,4 φορές.

Ο δείκτης CET-1 ratio θα κυμανθεί σε 14,8% φέτος και 15,5% το επόμενο έτος και στο 16,8% το 2023. Αναφορικά με την επίδοση του τρίτου τριμήνου, η Goldman Sachs εκτιμά κέρδη ανά μετοχή 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως τονίζει ο επενδυτικός οίκος, οι βασικοί κίνδυνοι για την επενδυτική τη θέση και τον στόχο τιμής που θέτει είναι:

ένα ασθενέστερο από το αναμενόμενο μακροοικονομικό περιβάλλονδυσμενείς ρυθμιστικές αλλαγέςανταγωνιστικές πιέσεις που επηρεάζουν την τιμολόγηση και τους όγκουςχαμηλότερες από τις αναμενόμενες αυξήσεις του χαρτοφυλακίου των εξυπηρετούμενων δανείωνσημαντική ενίχσυση των αντιλήψεων περί κινδύνου με αντίκτυπο στο κόστος των ιδίων κεφαλαίων και την αποτίμησηαρνητικές κεφαλαιακές εκπλήξεις.Goldman SachsΕΤΕσύσταση BuyΕθνική Τράπεζα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Goldman Sachs, Αυξάνει, -στόχο, Εθνική Τράπεζα,Goldman Sachs, afxanei, -stocho, ethniki trapeza