GasLog: Κέρδη, ενίσχυση ρευστότητας και μέρισμα

Σε τροχιά κερδοφορίας παρέμεινε το τρίτο τρίμηνο του έτους η GasLog, συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού, υλοποιώντας το επενδυτικό πρόγραμμα ναυπήγησης πλοίων, εξασφαλίζοντας υγιή θέση ρευστότητας, ενώ ανακοίνωσε και τη διανομή μερίσματος.

Ειδικότερα, τα έσοδα της ναυτιλιακής διαμορφώθηκαν σε 156,7 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 165,5 εκατ.το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Τα έσοδα από χρονοναυλώσεις αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 164,1 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας

το 95% των ναυλώσεων, βάσει συμβολαίων που έχουν υπογραφεί μέχει τις 10 Νοεμβρίου.

Τα κέρδη ανήλθαν σε 10,1 εκατ. δολάρια από 8,8 εκατ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα EBITDA υποχώρησαν στα 102,1 εκατ. δολάρια από τα 115 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή ολοκλήρωσε συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) για το GasLog Hong Kong, με την CMB Financial Leasing, έναν από τους μεγαλύτερους οίκους leasing της Κίνας, απελευθερώνοντας, έτσι, ρευστότητα 26,4 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού, η GasLog είχε ανακοινώσει την υπογραφή τριών νέων δανειακών συμβάσεων, συνολικού ύψους 1,037 δισ. δολαρίων. Τα νέα δάνεια, τα οποία έχουν περίοδο λήξης πέντε ετών και πρόγραμμα απόσβεσης τουλάχιστον 22 έτη, εξασφαλίζουν ρευστότητα περίπου 30 εκατ. δολαρίων.

Στις 9 Νοεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο της ναυτιλιακής ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 0,05 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα καταβληθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της GasLog, Πήτερ Λιβανός δήλωσε:

GasLog προχώρησε σε αρκετές στρατηγικές πρωτοβουλίες στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου. Τα νεότευκτα παραδίδονται, βάσει προγράμματος, έγκαιρα και εντός προϋπολογισμού, τα λειτουργικά έξοδα έχουν μειωθεί σημαντικά και η ρευστότητα του Ομίλου έχει ενισχυθεί μετά τη συμφωνία sale and leaseback με έναν κορυφαίο κινεζικό οίκο".

Ο CEO της ναυτιλιακής, Paul Wogan επεσήμανε:

"Στη διάρκεια αυτού του τριμήνου, αναχρηματοδοτήσαμε το χρέος του Ομίλου που λήγει το 2021 και παραλάβαμε το GasLog Westminster. Αυτή η πρόοδος συνεχίστηκε και στο τέταρτο τρίμηνο και τον Οκτώβριο ολοκληρώσαμε τη συμφωνία για το GasLog Hong Kong. Αυτή η συναλλαγή αύξησε τη ρευστότητά μας και άνοιξε μία νέα πηγή κεφαλαίου, καθώς αυτή ήταν και η πρώτη οικονομική συναλλαγή με κινεζικό αντισυμβαλλόμενο. Παράλληλα, αναμένουμε την παραλαβή του GasLog Georgetown αργότερα τον προσεχή μήνα, το πρώτο από τα τέσσερα πλοία μας, τα οποία θα ναυλωθούν για πολλά χρόνια στην Cheniere Energy".

Ο Όμιλος GasLog διαχειρίζεται έναν στόλο 35 LNG carriers.

GaslogΠΗΤΕΡ ΛΙΒΑΝΟΣΝΑΥΤΙΛΙΑLNGΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑPaul Wogan
Keywords
Τυχαία Θέματα