G20: Δεν προχωρά σε σταθερή δέσμευση για δωρεές εμβολίων

15:44 9/7/2021 - Πηγή: Reporter

Οι υπουργοί Οικονομικών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως πρόκειτα, κατά τα φαινόμενα, να προτρέψουν σε ταχύτερη διανομή εμβολίων, φαρμάκων και τεστ σε όλο τον κόσμο, χωρίς βέβαια να αναλαμβάνουν νέες δεσμεύσεις, όπως επισημαίνεται στην τελευταία εκδοχή μιας κοινής ανακοίνωσης.

Το έγγραφο πρόκειται να δημοσιευθεί το Σάββατο (10/7) απαράλλακτο, έπειτα από τη διήμερη συνεδρίαση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στη Βιέννη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές

πηγές.

Οι υπουργοί παραμένουν αποφασισμένοι να φέρουν υπό έλεγχο την πανδημία «παντού, το συντομότερο δυνατό», υπορίζεται στο έγγραφο.

Ωστόσο, οι υπουργοί δεν προχωρούν σε κάποια σταθερή δέσμευση για δωρεές εμβολίων και οικονομική στήριξη σε ένα πρόγραμμμα που «τρέχει» μαζί με τον ΠΟΥ για τη δίκαιη διανομή εμβολίων, φαρμάκων, τεστ και ιατρικών εργαλείων.

Οι ίδιοι αναμένεται να συμφωνήσουν πως το πρόγραμμα του ΠΟΥ, γνωστό ως Access to Covid-19 Tools Accelerator (ACT-A), είναι βασικό εργαλείο στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Συνιστούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καλύψει τα εναπομείναντα κενά στο πρόγραμμα, «μέσω και της δίκαιης κατανομής ασφαλών, αποτελεσματικών, ποιοτικών και προσιτών οικονομικά δόσεων εμβολίου», επισημαίνεται στο έγγραφο.

G20εμβόλιαπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα