Fed: Ξεκινά τον Ιούνιο η μείωση του ισολογισμού

Σε απανωτές αυξήσεις επιτοκίων θα προχωρήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), όπως διαβεβαίωσε σήμερα (12/4) το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fed -και νο.2 στην ιεραρχία της τράπεζας- Λάελ Μπρέιναρντ.

Παράλληλα, τόνισε πως η Fed

θα αρχίσει να μειώνει τις τεράστιες διακρατήσεις ομολόγων (μείωση ισολογισμού) τον ερχόμενο Ιούνιο, με στόχο να αποκλιμακώσει τον πληθωρισμό, ο οποίος κατέγραψε υψηλό 41 ετών στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο.

Η μείωση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2% της Fed είναι το «μεγαλύτερο καθήκον της κεντρικής τράπεζας», δήλωσε η Μπρέιναρντ σύμφωνα με το Reuters. «Όσον αφορά το ποιος είναι ο σωστός ρυθμός του συνόλου αυξήσεων των επιτοκίων, θα ήθελα να μην επικεντρωθώ σε αυτό», πρόσθεσε.

Ωστόσο, σε συνδυασμό με έναν συρρικνούμενο ισολογισμό, είπε σε συνέντευξή της στη Wall Street Journal, οι αυξήσεις των επιτοκίων «θα κάνουν γρηγορότερα πιο ουδέτερη την πολιτική μας αργότερα φέτος».

Σημειώνεται ότι η Fed θα συνεδριάσει στις αρχές Μαΐου, με πέντε ακόμη συνεδριάσεις να προγραμματίζονται μέχρι το Δεκέμβριο του 2022.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝFEDERAL RESERVEΛάελ Μπρέιναρντισολογισμόςπληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Fed, Ξεκινά, Ιούνιο,Fed, xekina, iounio