Facebook: Χάθηκε τζίρος 99,75 εκατ. δολαρίων και ανυπολόγιστη αξιοπιστία

Το Facebook και τα... αδερφάκια του, Instagram και Whatsup έμειναν έξι ώρες εκτός λειτουργίας και, όπως φαίνεται, το πλήρωσαν ακριβά, καθώς το Fortune υπολογίζει ότι έχασαν συνολικά έσοδα ύψους 99,75 εκατ. δολαρίων.

Δύσκολοι καιροί για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ που μετά τις αποκαλύψεις για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών ήρθε και το... lockdown της Δευτέρας (5/10),

που απογοήτευσε τους 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους είναι εγγεγραμμένοι στα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιες "προβληματικές αλλαγές στις ρυθμίσεις", όπως είναι η επίσημη δικαιολογία "έριξαν" τα δίκτυα του ομίλου του facebook, που πιάστηκε στον ύπνο και άργησε να αντιδράσει.

Ο χρόνος είναι χρήμα και η μετοχή του facebook έχασε σε αυτό το διάστημα σχεδόν 6%, κάτι που ισοδυναμεί με απώλειες 47,6 δισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση. Μόνο ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ υπολογίζεται πως έχασε χθες 6 δισ. δολάρια από τον πλούτο του.

Παράλληλα, εκτιμάται πως για τον όμιλο χάθηκε συνολικά τζίρος 99,75 εκατ. δολαρίων. Ο υπολογισμός στηρίζεται στα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου για έσοδα ύψους 29,08 δισ. δολαρίων σε περίοδο 91 ημερών. Αυτο σημαίνει ότι μόνον το Facebook βγάζει (ή χάνει εάν πέσει) 319,6 εκατ. δολάρια ημερησίως ή 13,3 εκατ. δολάρια την ώρα.

Αυτά τα ποσά για έναν κολοσσό, βέβαια, είναι διαχειρίσιμα. Το μεγαλύτερο πλήγμα για το facebook είναι αυτό που δέχθηκε στην αξιοπιστία του. "Πόνεσε' σίγουρα το τρολάρισμα που δέχθηκε, αλλά και το γεγονός ότι άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter έκαναν... πάρτι

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

FACEBOOKInstagramζημιά
Keywords
Τυχαία Θέματα