Eurobank Equities: «Καθαρός» δρόμος για re-rating του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Μια καθαρή πορεία για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και για re-rating του χρηματιστηρίου «βλέπει» η Eurobank Equities μετά τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής σημειώνουν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο έχει σημειώσει ράλι 12% από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, υπεραποδίδοντας έναντι

του Stoxx600 κατά ένα ποσοστό της τάξης του 15%. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το εκλογικό αποτέλεσμα έχει εν μέρει τιμολογηθεί.

Οι αναλυτές δίνουν έμφασης στο γεγονός ότι πλέον, με μια σταθερή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προωθήσει μια ολοκληρωμένη μεταρρυθμιστική ατζέντα κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετούς θητείας της.

Η δέσμευση του κόμματος για τον εξορθολογισμό της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών αναμένεται να προσελκύσει εγχώριες και ξένες επενδύσεις. Επιπλέον, η δημιουργία ενός πιο φιλικού προς τις επιχειρήσεις τοπίου και η ώθηση της ψηφιοποίησης θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεκλειδώσει όλες τις δυνατότητές της, προωθώντας την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ θα στηρίξει τους πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην περιοχή του 2,5-3%.

Στο μεταξύ, η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας θα δώσει και η εισροή κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ στο δημοσιονομικό μέτωπο, η δέσμευση της ΝΔ για δημοσιονομική πειθαρχία δημιουργεί ένα βιώσιμο δημοσιονομικό πλαίσιο που ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θέτει τις βάσεις για την επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, πιθανότατα τον Οκτώβριο.

Καθαρός δρόμος για re-rating του Χρηματιστηρίου

Με το ελληνικό χρηματιστήριο να έχει σημειώσει ράλι 12% από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και να υπεραποδίδει του Stoxx600, είναι προφανές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank Equities εκτιμά ότι η ενίσχυση των θεμελιωδών μεγεθών και οι έντονα θετικές αναθεωρήσεις των κερδών έχουν διατηρήσει τις αποτιμήσεις συγκρατημένες παρά την άνοδο των τιμών των μετοχών.

Όσον αφορά τις τράπεζες, εκείνες με τις χαμηλότερες τιμές, δηλαδή η Alpha Bank και η Πειραιώς, παραμένουν σε ελκυστικά επίπεδα αποτίμησης με πολλά περιθώρια να μειωθεί η διαφορά έναντι των ξένων ομοειδών.

«Με την Ελλάδα να προσφέρει μια φθηνή κυκλική επιλογή, συναρπαστικές αρχικές αποτιμήσεις, χαμηλές τοποθετήσεις επενδυτών, υγιείς μακροοικονομικές προοπτικές, σταθερό προφίλ αύξησης κερδών για τις εισηγμένες και τεχνικούς καταλύτες (αναβάθμιση πιστοληπτικής αξιολόγησης), πιστεύουμε ότι το investment case για τις ελληνικές μετοχές δεν έχει υπάρξει πιο ξεκάθαρο τα τελευταία 17 χρόνια», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.

Τα top picks τους είναι μετοχές με υψηλή ορατότητα στα αποτελέσματα και επιστροφές κεφαλαίου (ΟΠΑΠ, Jumbo, Mytilineos) σε συνδυασμό με μετοχές υψηλότερου beta και χαμηλών αποτιμήσεων, όπως οι ΔΕΗ και Τράπεζα Πειραιώς.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ

eurobank equitiesχρηματιστήριοΑγορέςεκλογές 2023Νέα Δημοκρατία
Keywords
Αναζητήσεις
eurobank-equities-katharos-dromos-gia-re-rating-tou-chrimatistiriou-athinon.htm
Τυχαία Θέματα
Eurobank Equities, Καθαρός, -rating, Χρηματιστηρίου Αθηνών,Eurobank Equities, katharos, -rating, chrimatistiriou athinon