Energean: Στόχος η έκδοση ομολόγου 2,5 δισ. δολαρίων το 2021

09:29 6/8/2021 - Πηγή: Reporter
Τους στόχους για το 2021 παρουσιάζει η Energean στην Έκθεση Βιωσιμότητας της Energean για το 2020, που έδωσε το βράδυ της Τετάρτης στη δημοσιότητα.

Έτσι για το 2021 μεταξύ άλλων αναφέρει ότι σχεδιάζει την εκδοση ομολόγου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αναχρηματοδότηση της χρηματοδοτικής στήριξης της δράσης της εταιρίας στο Ισραήλ αλλά και δανείου 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης στην έκθεση επισημαίνει ότι σταθερός στόχος για φέτος είναι η αξιολόγηση ευκαιριών για δέσμευση-και αποθήκευση των ρύπων Co2 και

παραγωγή πράσινου υδρογόνου στον Πρίνο και προώθηση των έργων στο κοίτασμα «Έψιλον» στην Ελλάδα.

«Από την πλευρά της λειτουργίας, το 2020 ήταν ένα πραγματικά έτος μετάβασης κατά το οποίο η εταιρία εισήλθε στην τελευταία φάση της μετάβασής της ως κορυφαίος ανεξάρτητος παραγωγός φυσικού αερίου στη Μεσόγειο. Ολοκληρώσαμε την εξαγορά της Edison E&P, επεκτείναμε το δικό μας λειτουργικό αποτύπωμα σε εννέα χώρες» ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ο Μαθιός Ρήγας CEO και η Karen Simon, Energean Non-Executive Chair που προσέθεσαν ότι το 2020 ήταν το δέκατο τρίτο συνεχόμενο έτος με συνεχόμενη αύξηση των αποθεμάτων και των πόρων της εταιρίας.

Όπως επισημαίνεται η Energean ήταν η πρώτη επιχείρηση ενέργειας και πετρελαίου στον κόσμο που δεσμεύτηκε πλήρως να αναλάβει δράση για την κλιματική αλλαγή, ανακοινώνοντας μηδενικές εκπομπές άνθρακα το 2050 χρησιμοποιώντας το φυσικό αέριο για τη μετάβαση σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Παράλληλα τονίζεται ότι η στρατηγική της εταιρείας για την κλιματική αλλαγή, περιλαμβάνει ένα σχέδιο για ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και ενίσχυση των χαμηλών εκπομπών άνθρακα στο χαρτοφυλάκιό της. Η στρατηγική της εταιρείας για την κλιματική αλλαγή δεσμεύεται ότι όλη η δραστηριότητά της θα έχει ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Γιώργος Αλεξάκης έκδοση ομολόγουEnergean
Keywords
Τυχαία Θέματα