EUROPEAN MONEY QUIZ: Οι Έλληνες μαθητές κατέλαβαν την δωδέκατη θέση
Μαθητές από 30 ευρωπαϊκές χώρες δοκίμασαν, για μία ακόμη χρονιά, τις χρηματοοικονομικές τους γνώσεις σε διαγωνισμό που διοργάνωσε, για όγδοη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (EBF) σε συνεργασία με τις Εθνικές Ενώσεις Τραπεζών-μέλη της.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν, στις 23 Μαΐου 2025, στις Βρυξέλλες για την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού European Money Quiz
Περισσότεροι από 73.054 έφηβοι από 2.877 σχολεία ολόκληρης της Ευρώπης συμμετείχαν στους αντίστοιχους εθνικούς διαγωνισμούς γνώσεων.
Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Money Quiz (EMQ) 2025:
Συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά) μαθητές από τις ακόλουθες 30 χώρες: Αλβανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία. Τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι μαθητές από την Ιταλία, την Βόρεια Μακεδονία και την Σουηδία. Οι Έλληνες μαθητές κατέλαβαν την δωδέκατη θέση απαντώντας σωστά στις 19 από τις 20 ερωτήσεις του διαγωνισμού χρηματοοικονομικών γνώσεων.Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια της στους μαθητές Ευδοξία Βασιλείου Αυγουστόγλου και Λουκά Άγγελο Κακαλέτση της Α΄ τάξης του Λυκείου Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, καθώς και στους Καθηγητές κυρίους Λάμπρο Ζερβουδάκη και Ιωάννη Λούγκα, που συνόδευαν τους μαθητές τους, μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΕΤ (την Επικεφαλής του Τραπεζικού Ινστιτούτου και Χρηματοπιστωτικού Εγγραμματισμού, κα Σοφία Ζιάκου και το στέλεχος αυτού κ. Άγγελο Περίφανο). Η ελληνική αντιπροσωπεία, πέραν της συμμετοχής της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, παρακολούθησε και ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που περιελάμβανε επίσκεψη στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιού, στο European Parliamentarium, στο Wikifin Lab, στο Euronext όπου και σήμαναν την έναρξη εργασιών του Πανευρωπαϊκού αυτού Χρηματιστηρίου και, τέλος στο House of the European History.
Το European Money Quiz είναι ο μεγαλύτερος ετήσιος διαγωνισμός χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη για μαθητές 13 έως 15 ετών, προσελκύοντας έως και ένα εκατομμύριο παιχνίδια Kahoot κάθε χρόνο. Ξεκίνησε το 2017 και αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών της EBF και των εθνικών τραπεζικών ενώσεων μελών της κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για το Χρήμα (European Money Week).
Κατά τη διαγωνιστική διαδικασία οι μαθητές ρωτήθηκαν για τις γνώσεις τους στη διαχείριση των οικονομικών με έμφαση στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, την αποταμίευση, τα ψηφιακά νομίσματα, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την πρόληψη από διαδικτυακές απάτες. Όλες οι ερωτήσεις είχαν συνταχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ/INFE για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό έφηβων και νέων.
Η ΕΕΤ θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον να στηρίζει όλες τις δράσεις του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού, όχι μόνο για μαθητές αλλά και για τον γενικό πληθυσμό.
#EUROPEAN_MONEY_QUIZ #ΤΡΑΠΕΖΕΣ #διαγωνισμός #μαθητές #ΕΕΤ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Προσωπικός αριθμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη δήλωση – Τι ανακοίνωσε ο Παπαστεργίου
- ΗΠΑ: Ο υπουργός Υγείας Κένεντι Τζούνιορ επιτέθηκε στα μεγάλα ιατρικά περιοδικά
- Simeon Palios sends strong messages about the future of Greek shipping
- Έλον Μασκ: Έρχεται τον Ιούνιο το πρώτο Tesla Model Y χωρίς οδηγό
- Τουρκία-ΕΕ: Η Άγκυρα ζητά ευνοϊκότερους όρους συμμετοχής στο πρόγραμμα SAFE
- Παγετώνας κατέρρευσε και θάφτηκε ένα χωριό στις ελβετικές Άλπεις(Video)
- KYKLOS: Ένας νέος τόπος Πολιτισμού βάζει θεμέλια στον Πειραιά
- FREENOW: Συγκεντρώθηκαν 57.500 ευρώ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
- Διαθέσιμο στην Ελλάδα το Tap to Pay στο iPhone από τη Worldline
- European Money Quiz 2025: Επιτυχημένη η ελληνική συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γνώσεων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter

- Τελευταία Νέα Reporter
- EUROPEAN MONEY QUIZ: Οι Έλληνες μαθητές κατέλαβαν την δωδέκατη θέση
- Η Πλαίσιο ανανεώνει το δίκτυο καταστημάτων της
- Αργιθέα Καρδίτσας: Τουρισμός στις Ελληνικές Άλπεις
- Η δικαστική απόφαση για τους δασμούς «πρασίνισε» τις Ασιατικές Αγορές
- The smarter E Europe 2025: Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν
- Θεοδωρικάκος: Αύξηση ελέγχων και προστασία καταναλωτών μέσω της νέας Αρχής
- Κοντόπουλος: Το ΧΑ σε ρότα για ώριμες αγορές-Τα σχέδια
- Προσωπικός Αριθμός: Το ΑΦΜ συν 3 ψηφία της επιλογής μας
- Ομόλογο Eurobank: Στο 89% οι ξένοι επενδυτές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Μητσοτάκης: Κάθε μέρα εργαζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή σας λίγο καλύτερη
- Κατρίνης: Ποιοι έδωσαν εντολή στις διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ να ξεμπλοκάρουν τα ΑΦΜ που ελέγχονταν;
- Το νέο MG HS Hybrid+ αλλάζει τα πάντα στην υβριδική κατηγορία!
- «100 Χρόνια Πλανητάρια: Ένα Ταξίδι στον Χρόνο και στο Σύμπαν»
- Η Πλαίσιο ανανεώνει το δίκτυο καταστημάτων της
- Ιδού το σπάνιο φαινόμενο: μια fintech που έμεινε πιστή στο αρχικό της σχέδιο
- Η Τουρκία ζητά ίσους όρους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξοπλισμών SAFE
- UBS: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία - Σταθερή ανάπτυξη και αποκλιμάκωση του χρέους
- Simeon Palios sends strong messages about the future of Greek shipping
- Η ΕΕ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της για το 2030