EE-COP27.: Καλύτερα να μην υπάρξει συμφωνία από μία κακή συμφωνία

Η ΕΕ προτιμά «να μην υπάρξει συμφωνία, από μια κακή συμφωνία» στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα που διεξάγονται στο πλαίσιο της COP27 στην Αίγυπτο, δήλωσε σήμερα (19/11) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

«Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω και όλοι οι υπουργοί είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν, αν δεν έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα σταθεί στο ύψος των όσων περιμένει ο κόσμος – κυρίως

να κάνουμε κάτι για αυτή την κλιματική κρίση», τόνισε.

Ωστόσο ο Τίμερμανς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα», αν και πρόσθεσε ότι «ανησυχούμε για κάποια πράγματα που είδαμε και ακούσαμε τις τελευταίες, ας πούμε, 12 ώρες».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επικεφαλής της Κλιματικής Πολιτικής της ΕΕ υπογράμμισε ότι σκοπός των Ευρωπαίων είναι να κρατήσουν «ζωντανό» τον στόχο να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τίμερμανς επεσήμανε: «Η ΕΕ είναι ενωμένη στην φιλοδοξία της να προχωρήσουμε μπροστά και να χτίσουμε πάνω σε αυτά που συμφωνήσαμε στη Γλασκώβη», αναφερόμενος στην περσινή COP26 που πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία.

{https://twitter.com/TimmermansEU/status/1593871686851518465}

«Το μήνυμά μας προς τους εταίρους μας είναι ξεκάθαρο: δεν μπορούμε να δεχθούμε ο στόχος του 1,5 βαθμού να πεθάνει εδώ και τώρα», πρόσθεσε.

Ευρωπαϊκή ΕνωσηCOP27συμφωνίαΚΛΙΜΑπεριβάλλον
Keywords
Τυχαία Θέματα