Delta Air Lines:Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πληρώνουν $200/μήνα έξτρα

Η Delta Air Lines αλλάζει την πολιτική εμβολιασμού των εργαζομένων της, απαιτώντας, είτε να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19, είτε να πληρώνουν 200$ επιπλέον το μήνα για ασφάλιση υγείας.

Για μήνες, η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ατλάντα ενθάρρυνε τους υπαλλήλους της να κάνουν το εμβόλιο, με το 75% να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Σε μία ανακοίνωση που

εστάλη στους υπαλλήλους την Τετάρτη 25/8, ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Εντ Μπαστιάν, περιέγραψε τις νέες απαιτήσεις για τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους:

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν τεστ COVID κάθε εβδομάδα μέχρι να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα. Όποιος λάβει θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να απομονωθεί.

Από την 1η Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 200$ μηνιαία προσαύξηση για το πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης που βασίζεται στον λογαριασμό της εταιρείας. Η χρέωση θα καλύψει τον οικονομικό κίνδυνο που ανέλαβε η Delta για την ύπαρξη μη εμβολιασμένων εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι οι εργαζόμενοι που νοσηλεύονταν με τον ιό δεν είχαν εμβολιαστεί, κοστίζοντας στην αεροπορική εταιρεία κατά μέσο όρο 50.000 δολάρια ανά άτομο.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, η αμοιβή προστασίας από την COVID-19 θα καλύπτει μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους, γεγονός που συμφωνεί με τους τοπικούς και κρατικούς νόμους.

Επίσης από την Τετάρτη και έως ότου τα ποσοστά μόλυνσης είναι χαμηλότερα, η Delta θα απαιτήσει από τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους να φορούν μάσκες σε όλες τις εσωτερικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Από τον Μάιο, η αεροπορική εταιρεία έχει απαιτήσει από όλους τους νέους μισθωτούς να εμβολιαστούν πριν ενταχθούν στους κόλπους της, αν και δεν είχε κανόνες για τους τρέχοντες υπαλλήλους μέχρι τώρα. Τις τελευταίες εβδομάδες, η εταιρεία λέει ότι παρακολουθεί στενά την αύξηση των κρουσμάτων και αναγνωρίζει τις προκλήσεις που έρχονται με την παραλλαγή δέλτα.

"Με την ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα ότι ο FDA χορήγησε πλήρη έγκριση για το εμβόλιο Pfizer, η ώρα για να εμβολιαστείτε είναι τώρα", δήλωσε ο Μπαστιάν. "Η προστασία του εαυτού σας, των συναδέλφων σας, των αγαπημένων σας και της κοινότητάς σας είναι θεμελιώδης για τις κοινές αξίες που οδήγησαν την επιτυχία μας εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Τα εμβόλια είναι το ασφαλέστερο, αποτελεσματικότερο και ισχυρότερο εργαλείο που έχουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας και να προχωρήσουμε μπροστά».

Εκτός από το ότι τα τρία τέταρτα του εργατικού δυναμικού της είναι πλήρως εμβολιασμένα, η Delta έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να υποστηρίξει την τοπική της κοινότητα και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχει επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια για δοκιμές, εμβόλια και αμοιβή προστασίας για τους εργαζόμενους. Έχει παράσχει πάνω από 389.000 τεστ COVID και έχει προσφέρει περισσότερες από 150.000 δόσεις εμβολίων στους εργαζόμενους της, τους φίλους τους, και τις οικογένειές τους, σε κλινικές κατά μήκος των ΗΠΑ.

Delta Air Linesανεμβολίαστοιεργαζόμενοι εμβόλιαυποχρεωτικός εμβολιασμός
Keywords
Τυχαία Θέματα