Deals ναυλώσεων σε ανταγωνιστικά επίπεδα για Έλληνες εφοπλιστές

13:51 2/2/2021 - Πηγή: Reporter

Νέες συμφωνίες ναυλώσεων υπογράφουν οι Έλληνες εφοπλιστές, εξασφαλίζοντας υψηλά ποσοστά κάλυψης των στόλων τους.

Ειδικότερα, η Seanergy Maritime Holdings του Σταμάτη Τσαντάνη, με δραστηριότητα στο ξηρό φορτίο, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Anglo American για ναύλωση 12-15 μηνών για το κατασκευής 2010 «Fellowship». Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Το ημερήσιο κόστος της ναύλωσης θα βασιστεί στις τιμές spot για τις πέντε διαδρομές capesizes (5TC) του δείκτη Baltic Capesize Index,

με option για σταθερό κόστος.

Παράλληλα, το κατασκευής 2010 «Geniuship» θα παραδοθεί στην Pacbulk Shipping για μία περίοδο 11-14 μηνών, με ισχύ, επίσης, από το δεύτερο τρίμηνο. Τέλος, η ναυτιλιακή επέκτεινε τη συμφωνία ναύλωσης για το κατασκευής 2004 «Gloriuship» για μία περίοδο από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την περαιτέρω επέκταση των σχέσεών μας με κορυφαίους παγκόσμιους ναυλωτές. Οι σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει με τους ναυλωτές πιστοποιούν την επιχειρησιακή και εμπορική ποιότητα του στόλου μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και CEO της Seanergy, Σταμάτης Τσαντάνης.

Το deal της Globus Maritime

Σε συμφωνία για νέα χρονοναύλωση ήρθε και η Globus Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Φειδάκη, με δραστηριότητα στο ξηρό φορτίο.

Πιο συγκεκριμένα, το κατασκευής 2007 supramax «Sun Globe» ναυλώθηκε για μία περίοδο 4-6 μηνών, με τα εκτιμώμενα έσοδα να κυμαίνονται ανάμεσα σε 1,25 εκατ. δολάρια και 2,3 εκατ. δολάρια.

«Συνεχίζουμε να ναυλώνουμε τα πλοία μας σε ανταγωνιστικές τιμές και θα μπορούσαμε, βάσει της ελάχιστης διάρκειας των ναυλώσεων, να έχουμε εξασφαλίσει περίπου το 65% των προβλεπόμενων λειτουργικών εξόδων του 2021» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και CEO της ναυτιλιακής, Αθανάσιος Φειδάκης.

Στα μέσα Ιανουαρίου είχε γίνει γνωστή μία ακόμη συμφωνία της Globus Maritime.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΝΑΥΛΩΣΕΙΣναύλωσηSeanergy Maritime HoldingsΣταμάτης ΤσαντάνηςGlobus MaritimeΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΕΙΔΑΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Deals, Έλληνες,Deals, ellines