DBRS για Ελλάδα: Αύξησε την ανθεκτικότητά της έναντι των κραδασμών

«Η οικονομία της Ελλάδας παραμένει σε ισχυρή πορεία ανάκαμψης και αναμένεται να αναπτυχθεί κοντά στο 6% το 2022», τόνισε ο Co-Head Sovereign Ratings της DBRS Morningstar, Thomas Torgerson, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της Capital Link με τίτλο «Sustaining Growth & Investment Momentum».

Μιλώντας στο πάνελ συζήτησης για την ελληνική οικονομία «Greek Economy Roundtable», ο κ. Torgerson ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα

έχει σημειώσει καλή πρόοδο αυξάνοντας την ανθεκτικότητά της έναντι των κραδασμών εφαρμόζοντας οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και με τη βοήθεια ευρωπαίων εταίρων.

Μεταξύ άλλων, ο Co-Head Sovereign Ratings της DBRS σημείωσε τα εξής: «Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης φαίνεται να βελτιώνονται λόγω των αυξανόμενων επενδύσεων (συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας), των ισχυρών εξαγωγικών επιδόσεων και των σωρευτικών επιπτώσεων των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Και, παρά την επιθετική δημοσιονομική απάντηση στον COVID-19, το χρέος της γενικής κυβέρνησης (ως ποσοστό του ΑΕΠ) αναμένεται να είναι χαμηλότερο το 2023 από ό,τι ήταν το 2019.

Ταυτόχρονα, αρκετές πιστωτικές προκλήσεις που κληρονομήθηκαν από την παρατεταμένη κρίση της Ελλάδας παραμένουν, δηλαδή, ο πολύ υψηλός δείκτης δημόσιου χρέους και τα ακόμη υψηλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τραπεζικό σύστημα. Επιπλέον, Οι επενδύσεις παραμένουν πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, γεγονός που μπορεί να συνεχίσει να επιβαρύνει τις μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές επιδόσεις της Ελλάδας.

Οι μελλοντικές ενέργειες αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας πιθανότατα θα εξαρτηθούν από τις προοπτικές ανάπτυξης, τη συνέχιση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν τις επενδύσεις και τη δέσμευση της Ελλάδας για μείωση του δημόσιου χρέους».

Capital Linkελληνική οικονομίαDBRS MorningstarανάκαμψηTHOMAS TORGERSONΕπενδύσειςαξιολόγηση
Keywords
Τυχαία Θέματα