Credit Suisse: Οι κάτοχοι ομολόγων μηνύουν την ελβετική ρυθμιστική αρχή

Οι κάτοχοι ομολόγων της Credit Suisse, που αντιπροσωπεύουν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια των «εξαφανισμένων» ομολόγων υψηλού κινδύνου τύπου Α1 της τράπεζας, κατέθεσαν αγωγή κατά της ρυθμιστικής αρχής των τραπεζών της Ελβετίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Financial Times σημειώνουν ότι βάσει της καταγγελίας η ρυθμιστική

αρχή, FINMA, ενήργησε αντισυνταγματικά, αποτυγχάνοντας να συμπεριφερθεί «αναλογικά» και «καλή τη πίστη» όταν διέταξε την Credit Suisse να ακυρώσει το χρέος AT1.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η κίνηση από την πλευρά της ρυθμιστικής αρχής, στα μέσα Μαρτίου, εξόργισε τους κατόχους ομολόγων που πίστευαν ότι θα ήταν καλύτερα προστατευμένοι από τους μετόχους σε μια συμφωνία διάσωσης με την UBS στις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αγωγή κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο Quinn Emanuel στην πόλη St Gallen στην ανατολική Ελβετία την Τετάρτη.

Η ομάδα ομολογιούχων κατέχει ένα «σημαντικό» ποσοστό της συνολικής πλασματικής αξίας των ομολόγων, δήλωσε το Quinn Emanuel νωρίτερα αυτό το μήνα όταν προσλήφθηκε από τον όμιλο κατόχων ομολόγων.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, προκειμένου να διασωθεί η ελβετική τράπεζα, έλαβε χώρα η εξαγορά της Credit Suisse από την ανταγωνιστική UBS για 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Credit SuisseμήνυσηΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣτραπεζα
Keywords
Τυχαία Θέματα