Credit Suisse: Επιχείρηση διάσωσης με $54δισ. από την κεντρική τράπεζα

H Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας δίνει δάνειο 54 δισ. δολαρίων στην Credit Suisse, μετά το κραχ της Τετάρτης και την κατάρρευση της μετοχής.

Η τράπεζα που είδε τη μετοχή της έως και στο -30% ανακοίνωσε ότι το δάνειο «θα ενισχύσει προληπτικά την ρευστότητά της».

Η Κεντρική τράπεζα

της Ελβετίας αρχικά παρείχε ρητορική στήριξη στην Credit Suisse και αμέσως μετά προχώρησε και στη χορήγηση δανείου, με στόχο να σβήσει η φωτιά και να ηρεμήσουν οι αγορές.

Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται η χορήγηση τόσης ρευστότητας σε μεγάλη τράπεζα σε παγκόσμια κλίμακα από την τραπεζική κρίση του 2008.

Στόχος είναι τόσο να διασωθεί η Credit Suisse όσο και να αποφευχθεί ένα ντόμινο επιπτώσεων και σε άλλες τράπεζες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το μέτρο «θα υποστηρίξει τις βασικές δραστηριότητες και τους πελάτες της Credit Suisse καθώς η τράπεζα θα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να δημιουργήσει μια πιο απλή και επικεντρωμένη τράπεζα, που θα είναι χτισμένη γύρω από τις ανάγκες των πελατών».

Επιπλέον, η τράπεζα θα προχωρήσει σε προσφορά σε μετρητά, η οποία σχετίζεται με δέκα τίτλους senior debt σε αμερικανικό δολάριο, με συνολικό τίμημα έως 2,5 δισ. δολάρια, καθώς και σε μια ξεχωριστή προσφορά προς τέσσερις τίτλους senior debt σε ευρώ με συνολικό τίμημα έως 500 εκατ. δολάρια.

Credit SuisseτραπεζαδανειαΕλβετία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα