Covid-19: Πρόστιμα €964.950 σε τρεις ημέρες

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) το διάστημα 19-21/3 διενήργησαν 202.888 ελέγχους για τα μέτρα ενάντιας στην COVID-19 και κατέγραψαν 2.936 περιπτώσεις παραβίασης.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 964.950€, κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε τέσσερις (4) επιχειρήσεις και κύρωση αναστολής λειτουργίας τριάντα (30) ημερών σε μία επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (173.711).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας

Μη

νόμιμη μετακίνηση

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σαράντα πέντε (45) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο που παραβίασε την υποχρέωση για κατ΄οίκον περιορισμό (καραντίνα), στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο που παραβίασε την υποχρέωση για κατ΄οίκον περιορισμό (καραντίνα), στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000€ σε δύο (2) φυσικά πρόσωπα που παραβίασαν την υποχρέωση για κατ΄οίκον περιορισμό (καραντίνα), στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000€ σε τρία (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000€ σε τέσσερις (4) διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου και Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης (πάρτι) με τη συμμετοχή -15- ατόμων (θαμώνες) και σερβίροντας αλκοολούχα ποτά, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε μισθωμένη μονοκατοικία, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών στο χώρο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση και παραμονή πελατών εκτός του καταστήματος (τραπεζοκαθίσματα,), στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο για λειτουργία πέραν του ωραρίου, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) υπεύθυνο οίκου ανοχής για παράβαση της αναστολής λειτουργίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον υπαίθριο χώρο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000€ και τριάντα (30) ημέρες αναστολή λειτουργίας (υποτροπή) σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας προστασίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε αρτοζαχαροπλαστείο, διότι δεν υπήρχε έγγραφη ανάρτηση στην είσοδο για μέγιστο αριθμό εισερχόμενων πελατών στο κατάστημα, στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο σε αρτοποιείο, στον Δήμο Αθηναίων.

πρόστιμαπανδημίαΕΛΑΣμέτρα
Keywords
Τυχαία Θέματα