Commerzbank: Μείωσε τις προβλέψεις της για τις τιμές του πετρελαίου

16:43 7/7/2023 - Πηγή: Reporter

Η Commerzbank μείωσε την Παρασκευή (7/7) τις προβλέψεις της για τις τιμές του πετρελαίου για το 2023 και το 2024, αντανακλώντας την απαισιοδοξία στην αγορά για τις οικονομικές προοπτικές παρά τις περικοπές της προσφοράς από βασικούς παραγωγούς που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ελλείψεις.

Η τράπεζα μείωσε

την πρόβλεψή της για το μπρεντ για το τέλος του 2023 στα 85 δολάρια το βαρέλι από 90 δολάρια προηγουμένως και την πρόβλεψή της για το WTI στα 80 δολάρια το βαρέλι από 85 δολάρια.

Μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για τις τιμές μπρεντ και WTI για το 2024 κατά 5 δολάρια σε 90 δολάρια και 85 δολάρια ανά βαρέλι αντίστοιχα.

Η αντίδραση της αγοράς ήταν σχετικά ήρεμη ακόμη και όταν οι κορυφαίοι εξαγωγείς πετρελαίου Σαουδική Αραβία και Ρωσία ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα νέες περικοπές παραγωγής για τον Αύγουστο.

Ενώ η πιθανότητα επιβράδυνσης της οικονομικής δυναμικής μεταξύ των βασικών αγοραστών, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης, θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση, η αγορά θα μπορούσε να δει έλλειμμα προσφοράς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αν και υπήρχαν αμφιβολίες για την κλίμακα του ελλείμματος, ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της τράπεζας.

«Αυτό οφείλεται στο μειωμένο επίπεδο προσφοράς του ΟΠΕΚ+ και στο γεγονός ότι η ζήτηση από την περιοχή της Ασίας θα πρέπει να αποδειχθεί ισχυρή», πρόσθεσαν.

Ωστόσο, το κλίμα της αγοράς θα εξακολουθήσει να πλήττεται για κάποιο χρονικό διάστημα και μια βελτίωση θα απαιτούσε τη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να επιβεβαιωθεί το έλλειμμα εφοδιασμού, είπε η Commerzbank, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και να οδηγήσει σε ανάκαμψη στο τιμές.

Ένας επιπλέον ούριος άνεμος θα μπορούσε να προέλθει από το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων, πρόσθεσε.

Η Morgan Stanley μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, προβλέποντας πλεόνασμα της αγοράς το πρώτο εξάμηνο του 2024.

CommerzbankΠΕΤΡΕΛΑΙΟΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
commerzbank-meiose-tis-provlepseis-tis-gia-tis-times-tou-petrelaiou.htm
Τυχαία Θέματα