Callista Crafts: Η ελληνική εταιρεία μόδας που «νίκησε» την κρίση

Στην κορύφωση της κρίσης το 2013, η Ελένη Κωνσταντινίδου και η Σήλια Σιγαλού αποφάσισαν να ιδρύσουν το ελληνικό brand αξεσουάρ Callista Crafts.

Η πορεία της εταιρείας, μετά από εφτά χρόνια, είναι ανοδική παρά την κρίση, τα capital controls και την πανδημία. Ήδη στο πρώτο εξάμηνο του 2020, οι πωλήσεις ενισχύονται κατά 21,73%, ενώ σε ετήσια βάση ο κύκλος εργασιών διαμορφώνεται στα 1,79 εκατ. ευρώ με ετήσιο ρυθμό πάνω από 16%.

Τα προϊόντα Callista Crafts μπορεί κανείς να συναντήσει σε 41

σημεία πώλησης, κυρίως shop in shop σε μεγάλα πολυκαταστήματα και σε boutique ξενοδοχείων, σε οκτώ διαφορετικές χώρες.

Ανταγωνίζονται ισάξια μάρκες όπως Louis Vitton, Chanel, Marc Jacobs και Loewe σε μια αγορά που ξεπερνά ετησίως τα 40 δις. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις ΗΠΑ, η αγορά των αξεσουάρ είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Οι αυθεντικές τσάντες Tote της Callista είναι γνωστές για τους χαρακτηριστικούς κόμπους τους, για τους οποίους απαιτείται εργασία τουλάχιστον 4,5 ωρών, αφού κάθε τσάντα περιλαμβάνει 356 κόμπους και 950 βελονιές.

Το πιστό κοινό που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία, θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ βασικός στόχος παραμένει η επέκταση της δραστηριότητας στο εξωτερικό, από όπου σήμερα η Callista αντλεί το 20% του ετήσιου τζίρου της.

Μερικά από τα πιο γνωστά σημεία πώλησης για τις δημοφιλείς τσάντες είναι τα πολυκαταστήματα Attica στην Αθήνα, η ομώνυμη boutique στη Βουκουρεστίου, τα Angel’s στη Γλυφάδα, καθώς επίσης στο Grand Resort Lagonisi, τα Hydora στις Σπέτσες και τη Σύρο, τα Kessaris σε Αθήνα και Μύκονο μέχρι το Jackson Hole και το Amangani στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως σήμερα η Callista συνεργάζεται με μια βιοτεχνία για τα προϊόντα της, καθώς και μια ομάδα που αποτελείται από 16 τεχνίτριες, ενώ το συνολικό απασχολούμενο προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται σε 35 άτομα.

Ανέστης Ντόκας

CALLISTA CRAFTSμόδαΕμπόριοτσάντες
Keywords
Τυχαία Θέματα