CNN:Η Μύκονος έτοιμη για πάρτι όπως και πριν την πανδημία

15:54 1/6/2021 - Πηγή: Reporter

Ιδιαίτερη αναφορά στη Μύκονο έκανε το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN, όπου «δύο εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη του Τουρισμού, όλα είναι σιωπηρά εκτός από τη δουλειά που γίνεται προκειμένου να επιστρέψει το νησί στους φυσιολογικούς του ρυθμούς».

Όπως επισημαίνεται σε μία αναφορά για τα σοκάκια της Μυκόνου, «οι κοινωνικές αποστάσεις πιο εύκολα λέγονται παρά γίνονται». Ο ανταποκριτής αναφέρεται μεταξύ άλλων στο γεγονός πως παρά τη χαλάρωση των μέτρων, τα νυχτερινά μαγαζιά παραμένουν κλειστά, εν αναμονή της επιχείρησης «Ελευθερία», σύμφωνα με την οποία έως το τέλος Ιουνίου, 80 νησιά θα είναι πλέον ασφαλή.

«Οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την ασθένεια, ή έχουν αρνητικό PCR τεστ», υπενθυμίζεται.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται η σημασία του τουρισμού στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς ο κλάδος αποτελεί το 18% της ελληνικής οικονομίας και το 1/5 της παροχής εργασίας. «Είναι η τουριστική βιομηχανία που βοήθησε την Αθήνα να βγει, έπειτα από τη δεκαετή κρίση που έληξε λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία», τονίζεται.

«Οι Μυκονιάτες σοκαρίστηκαν όταν είδαν το νησί τους με μόλις ένα μικρό δείγμα των τουριστών που είχαν συνηθίσει», λέει ο κ. Κούκας, δήμαρχος του νησιού. «Όμως, οι φετινοί δείκτες δείχνουν ότι οι αφίξεις μπορεί να είναι διπλάσιες από αυτές του 2020», συμπληρώνει.

Παρόλο που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προσέθεσε πρόσφατα την Ελλάδα στη μακρά λίστα χωρών με την ονομασία «Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε», η υπόσχεση μιας Μυκόνου χωρίς κορονοϊό προκάλεσε αυξημένο ενδιαφέρον από τους παγκόσμιους ταξιδιώτες, ιδιαιτέρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Ηρακλή Ζησίμοπουλο, Διευθύνων Σύμβουλο του Semeli Hospitality Group, που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια στο νησί.

«Η επανεκκίνηση του τουρισμού παραμένει ρευστή παγκοσμίως, ανεξάρτητα από το πόσο φιλόξενες είναι οι πολιτικές μιας χώρας. Οι νέες μεταλλάξεις προκαλούν μια διαρκή ανησυχία. Ορισμένες χώρες εξακολουθούν να απαγορεύουν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Οι ταξιδιώτες ενδέχεται να αναγκαστούν να καραντίνα μετά την επιστροφή τους στο σπίτι», επισημαίνεται.

Ο δημοσιογράφος καταλήγει στο ότι «Τα mega-yachts έχουν αρχίσει να καταφθάνουν, σε ένα γνωστό beach bar η σαμπάνια ρέει άφθονη (έστω και στο mute) και μια μέλλουσα νύφη από τη Γερμανία διοργανώνει το bachelorette πάρτι της».

CNNΜΥΚΟΝΟΣΤουρισμόςπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα