CMA CGM: Πέτυχε ανεφοδιασμό LNG ορόσημο από πλοίο σε πλοίο

Στις 15 Μαρτίου, η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM και ο κινεζικός χειριστής τερματικών σταθμών Shanghai International Port Group (SIPG) πέτυχαν με επιτυχία ένα ορόσημο ανεφοδιασμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG).

Το πλοίο SYMI της CMA CGM, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

χωρητικότητας 15.000 TEU με LNG, παρέλαβε καύσιμα στο λιμάνι Yangshan. Το Haigang Weilai, ένα νέο πλοίο αποθήκευσης LNG χωρητικότητας 20.000 κυβικών μέτρων που αναπτύχθηκε από την SIPG, παρείχε στο πλοίο LNG. Το πέτυχε μέσω μεταφοράς από πλοίο σε πλοίο, ενώ το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εκτελούσε ταυτόχρονα εργασίες φορτίου.

Το έργο ανεφοδιασμού LNG του λιμένα της Σαγκάης, μεταξύ άλλων, βελτιώνει τις λειτουργίες λιμενικών υπηρεσιών της πόλης. Ως εκ τούτου, ενισχύει τη συνολική ανταγωνιστικότητα της Σαγκάης ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου.

Σύμφωνα με τη συμφωνία του Ιανουάριου, ξεκινώντας από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 και για δέκα χρόνια, η SIPG θα παρέχει υπηρεσία ανεφοδιασμού SIMOPS LNG για τα πλοία της CMA CGM. Αυτά τα πλοία πλέουν συγκεκριμένα από την Κίνα προς τις ΗΠΑ. Η υπηρεσία θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι Yangshan και είναι το πρώτο του είδους της στην Κίνα.

Ο Rodolphe Saadé, Διευθύνων Σύμβουλος της CMA CGM, δήλωσε: «Ο όμιλός μας είναι η πρώτη ναυτιλιακή γραμμή που εξασφάλισε εφοδιασμό με καύσιμο LNG στην Κίνα και η πρώτη που προσφέρει πλήρη υπηρεσία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμα LNG μεταξύ της Κίνας και της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Επεκτείνοντας το δίκτυο των λιμανιών παγκόσμιας κλάσης που προσφέρουν υπηρεσίες LNG, αυτός ο ανεφοδιασμός σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην ενεργειακή μετάβαση».

Ο Όμιλος CMA CGM έχει δεσμευτεί να κάνει τη ναυτιλία πιο βιώσιμη. Για να γίνει αυτό, επένδυσε σε πλοία διπλού καυσίμου που λειτουργούν με LNG. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να αποφύγουν έως και 99% των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων.

Η χρήση πλοίων με καύσιμα LNG είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη μείωση των εκπομπών. Ο κινητήρας αυτών των πλοίων είναι ικανός και ήδη χρησιμοποιεί το BioLNG. Επιπλέον, αυτοί οι κινητήρες θα χρησιμοποιούν συνθετικό μεθάνιο (συμπεριλαμβανομένου του e-μεθανίου).

Ο στόλος έτοιμος για ηλεκτρονικό μεθάνιο της CMA CGM αποτελείται από 26 πλοία που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία, αριθμός που θα φτάσει σε συνολικά 44 πλοία μέχρι το τέλος του 2024.

Από την άλλη πλευρά, η SIPG λέει ότι έχει δεσμευτεί να γίνει ηγέτης στην προώθηση πράσινων και οικολογικών λιμανιών. Η ένταση των εκπομπών άνθρακα στο λιμάνι της Σαγκάης μειώνεται με τα χρόνια. Η SIPG συνεχίζει να αναπτύσσει πράσινα λιμάνια σύμφωνα με τον στόχο του «διπλού άνθρακα» που προτείνεται στο 14ο Πενταετές Σχέδιο.

Η υπηρεσία ανεφοδιασμού καθαρού καυσίμου LNG για την CMA CGM είναι η συμβολή της SIPG στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα για την αλυσίδα εφοδιασμού ναυτιλίας.

CMA CGMΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ LNGLNGΝΑΥΤΙΛΙΑπράσινα καύσιμα
Keywords
Τυχαία Θέματα