CEO Standard Chartered: Έρχονται νέοι κλυδωνισμοί στο τραπεζικό σύστημα

Ενώ οι αναταραχές που παρουσιάστηκαν τον περασμένο μήνα στο τραπεζικό σύστημα έχουν αρχίσει να υποχωρούν, ο CEO της Standard Chartered σημείωσε ότι ο κλάδος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με νέους κινδύνους.

Αναλυτικά, ο Μπιλ Γουίντερς, σύμφωνα με το CNBC προειδοποίησε ότι μπορεί στη συνέχεια να προκύψουν «άλλα θέματα υπό τη μορφή κρίσης», σημειώνοντας: «Νομίζω ότι μπορούμε να αφήσουμε την κρίση πίσω μας. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να αφήσουμε το όλο θέμα πίσω μας».

Μπορεί

τον περασμένο μήνα οι ρυθμιστικές αρχές να έλαβαν άμεσα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, ωστόσο ο Γουίντερς προειδοποίησε ότι η «δραματική αλλαγή στο μακροοικονομικό περιβάλλον» έχει επιτείνει τα υφιστάμενα προβλήματα σε ορισμένες τράπεζες.

«Μια μορφή κρίσης»

«Υπάρχουν και άλλες ανισορροπίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου πολύ χαμηλών επιτοκίων, οι οποίες δεν έχουν εξελιχθεί σε κάποια μορφή κρίσης. Εναπόκειται σε εμάς να κατανοήσουμε πού βρίσκονται αυτές, ώστε να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τις αλλαγές που μπορεί να έρθουν», τόνισε.

«Υπήρχαν σαφώς ορισμένα ρυθμιστικά κενά που αναδείχθηκαν και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καλύψουμε τα συγκεκριμένα κενά που έχουν εντοπιστεί», δήλωσε, υπογραμμίζοντας: «Νομίζω ότι υπάρχει ο κίνδυνος να αντιδράσουμε τώρα και να προσπαθήσουμε να κλείσουμε κάθε κενό σαν να είχαν όλοι εξ αρχής τα ίδια κενά και αυτό δεν ισχύει» πρόσθεσε.

«Θα μπορούσαμε να επιβαρύνουμε την οικονομία με έναν τεράστιο αριθμό υπερβολικών ρυθμίσεων ως απάντηση σε αυτό, αν δεν είμαστε προσεκτικοί», υποστήριξε στο CNBC.

CEOStandard CharteredΤΡΑΠΕΖΕΣκίνδυνοι
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα