«Bουτιά» 45% για τη μετοχή της Tupperware- Πιθανή η χρεοκοπία

Σε χαμηλό τριετίας έφτασε σήμερα (10/4) η μετοχή της Tupperware, που διολίσθησε άνω του 45%, μετά από την έκθεσή της την Παρασκευή με την οποία προειδοποιεί ότι είναι πιθανή η χρεοκοπία της, με την εταιρεία να έχει προσλάβει οικονομικούς συμβούλους, προκειμένου να της βρουν χρηματοδότηση, που θα την βοηθήσουν να επιβιώσει.

Στην προειδοποίησή της η Tupperware επίσης δήλωσε ότι δεν θα έχει επαρκή κεφάλαια προκειμένου να χρηματοδοτήσει

τις δραστηριότητές της εάν δεν εξασφαλίσει επιπλέον χρήματα.

Λόγω αυτού, εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε απολύσεις προσωπικού, ενώ επανεξετάζει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της για πιθανές προσπάθειες εξοικονόμησης χρημάτων.

Όπως υπενθυμίζει δημοσίευμα του Marketwatch, η αμερικανική εταιρεία, τα προϊόντα της οποίας (τάπερ) έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή τη δεκαετία του 1950, είχε αναφέρει ξανά το Μάρτιο στην έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων του τριμήνου ότι υπήρχαν αδυναμίες στον εσωτερικό έλεγχο και ότι πρόκειται να αναθεωρήσει παλαιότερα οικονομικά μεγέθη.

Την Παρασκευή πρόσθεσε ότι τα νούμερα του Μαρτίου, διαφέρουν σημαντικά από τα αναθεωρημένα νούμερα.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο δωδεκάμηνο η μετοχή της Tupperware έχει πέσει κατά 98%.

Μάλιστα, τα «ζόρια» της Tupperware έχουν αντίκτυπο και στη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, καθώς τον περασμένο μήνα, το εργοστάσιο της Tupperware Hellas, που βρίσκεται στη Θήβα έκλεισε με την Tupperware να διατηρεί τις εμπορικές δραστηριότητες και τα logistics στη χώρα μας , και να συνεχίζει να πουλάει προϊόντα μέσω του δικτύου διανομέων και πωλητών.

Tupperwareμετοχήχρεοκοπίαπτώχευση
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα