BofA: Βραδεία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας-Ανησυχία για τα εταιρικά χρέη

Αργή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και βραχυπρόθεσμο «χάος» στις διεθνείς αγορές προβλέπει η Bank of America, παρά το ράλι που καταγράφηκε στα βασικότερα χρηματιστήρια τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη νέα έρευνα της Bank of America, στην οποία συμμετείχαν 223 fund

managers, μόνο το 10% εξ αυτών αναμένει μια ανάκαμψη τύπου V (ταχεία ανάκαμψη) για την παγκόσμια οικονομία, ενώ το 75% των συμμετεχόντων προβλέπει πως η ανάκαμψη θα είναι τύπου U (πιο βραδεία ανάκαμψη σε σχέση με την ταχεία ανάκαμψη τύπου V).

Ράλι μιας κλασικής bear market η πρόσφατη άνοδος των αγορών

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έρευνας – η οποία ολοκληρώθηκε στις 14 Μαΐου – το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων εκτιμά πως το πρόσφατο ράλι των διεθνών αγορών ήταν μια νέα bull market, ενώ για το 68% ήταν ένα ράλι μιας κλασικής bear market.

Οι μετοχές που κατέγραψαν τις περισσότερες συναλλαγές το τελευταίο διάστημα ήταν οι μετοχές του αμερικανικού τεχνολογικού κλάδου.

Καθώς, μάλιστα, ο Μάιος τείνει προς το τέλος του και οι managers παρακολουθούν τη σταδιακή επιστροφή της παγκόσμιας οικονομίας στην κανονικότητα, οι επενδυτές δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ανάκαμψη των βιομηχανιών μεταποίησης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, η μεταποίηση δεν αναμένεται να περάσει σε σταθερή ανάπτυξη πριν τον Νοέμβριο.

Την ώρα που οι ανά τον κόσμο εταιρείες δανείζονται για να καλύψουν τις δυσθεώρητες οικονομικές «τρύπες» που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμούν πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μειώσουν τα χρέη τους.

Οι ανησυχίες για το πώς θα κατορθώσουν οι εταιρείες να αποπληρώσουν τα χρέη τους ολοένα και αυξάνονται.

Bank of AmericaΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣπαγκόσμια οικονομίακορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα