BofA: Εκτοξεύονται οι φόβοι για ύφεση-Οι προβλέψεις για τις μετοχές

Νέους φόβους για τον κίνδυνο ύφεσης πυροδοτούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, με τους περισσότερους επενδυτές να προβλέπουν τώρα πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της BofA στην οποία έλαβαν μέρος 244 επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων, το 31% των συμμετεχόντων στην έρευνα βλέπουν ένα συστημικό πιστωτικό γεγονός ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις αγορές. Τον περασμένο

μήνα, το παραπάνω ποσοστό έφτανε στο 8%.

Συνεχίζοντας, το 53% των επενδυτών πιστεύει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα αποδυναμωθεί το επόμενο έτος, από 33% τον περασμένο μήνα, με το 61% να αναμένει ύφεση στην Ευρώπη τους επόμενους δώδεκα μήνες, από 55% τον Φεβρουάριο. Το 42% των επενδυτών αναμένει παγκόσμια ύφεση, από 24% τον περασμένο μήνα.

Για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Παράλληλα, το 66% προβλέπει ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί, από μόλις 18% τον περασμένο μήνα, με το 63% να αναμένει το ίδιο στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές μετοχές, το 66% των συμμετεχόντων προβλέπει περαιτέρω βουτιά τους επόμενους μήνες, από 53% τον προηγούμενο μήνα.

Αισιόδοξοι οι επενδυτές μακροπρόθεσμα

Το 71% βλέπει πτώση στα ευρωπαϊκά κέρδη ανά μετοχή, με το 16% να θεωρεί τις ευρωπαϊκές μετοχές υπερτιμημένες.

Γενικών, οι επενδυτές παραμένουν εποικοδομητικοί μεσοπρόθεσμα, με το 55% να βλέπει άνοδο στις ευρωπαϊκές μετοχές τους επόμενους δώδεκα μήνες, ποσοστό αμετάβλητο από τον προηγούμενο μήνα.

Το 45% θεωρεί ότι βασικός κίνδυνος για το χαρτοφυλάκιό του είναι ότι δεν έχει επαρκή αμυντικά χαρακτηριστικά ακολουθούμενος από την πολύ μικρά μείωση της έκθεσης σε μετοχές, στο 26%.

BofAΤΡΑΠΕΖΕΣSELL OFFεπενδυτές
Keywords
Τυχαία Θέματα