Bloomberg: Προς νέα καθυστέρηση η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Οι χώρες της Ε.Ε. δυσκολεύονται να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και πιθανότατα θα αναβάλουν τη συμφωνία για το ζήτημα για αργότερα, τονίζει το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Κύπρος

και η Ουγγαρία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην επιβολή πλαφόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συναντήθηκε με εκπροσώπους των κρατών-μελών το Σαββατοκύριακο, για να προσπαθήσει να βρει έναν συμβιβασμό για το πακέτο των περιοριστικών μέτρων, τονίζουν πηγές του Bloomberg.

Οι χώρες της Ε.Ε. ενδεχομένως να χρειαστεί να πιεστούν ώστε να καταλήξουν σε μια αρχική συμφωνία ενόψει της άτυπης συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα, στις 6 Οκτωβρίου.

Για το όριο στις τιμές μένουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες που θα πρέπει να καθοριστούν, όπως σε ποιο ύψος οι χώρες θα καθορίσουν το ανώτατο όριο. Το νέο μέτρο, εφόσον συμφωνηθεί, θα πρέπει να μπει σε ισχύ πριν τις 5 Δεκεμβρίου, όταν θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα που έχει ήδη υιοθετήσει η Ε.Ε. για την απαγόρευση των εισαγωγών αργού πετρελαίου και προϊόντων διύλισης πετρελαίου από τη Ρωσία.

Ηλεκτρονικά εξαρτήματα

Η Ε.Ε. είναι πάντως κοντά στο να στηρίξει μια πρόταση για τον περιορισμό των εξαγωγών στη Ρωσία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται σε οπλικά συστήματα, σύμφωνα με τις πηγές.

Τα κράτη μέλη εκτιμούν ότι ο περαιτέρω περιορισμός της πρόσβασης της Μόσχας σε τέτοια ηλεκτρονικά εξαρτήματα αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για να χτυπηθεί ο ρωσικός στρατός.

BloombergπλαφόνΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟσυμφωνίαΕΕχώρεςΕνέργεια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα