Bloomberg: Eurobank και Εθνική δεν σχεδιάζουν αύξηση κεφαλαίου

Η επιβεβαίωση της Alpha Bank για την αναπτυξιακού χαρακτήρα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, ύψους 800 εκατ. ευρώ, έχει θορυβήσει την τραπεζική αγορά της χώρας μας, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις άλλων ελληνικών τραπεζών να διαψεύδουν τις φήμες για ανάλογες κινήσεις από την πλευρά τους.

Ειδικότερα, με δηλώσεις τους στο Bloomberg, ο CEO

της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς και ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank δηλώνουν πως δεν σχεδιάζουν ούτε χρειάζονται αυξήσεις κεφαλαίου.

«Η Εθνική Τράπεζα δεν σχεδιάζει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς. Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, ο κ. Μυλωνάς είχε ξεκαθαρίσει ότι η Εθνική Τράπεζα δεν χρειάζεται ΑΜΚ και ότι σε ορίζοντα έως δύο ετών, θα είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα.

Αντίστοιχα, με δήλωσή του στο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ξεκαθαρίζει ότι η Eurobank δεν σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όπως είπε «δεν σχεδιάζουμε, ούτε χρειαζόμαστε κεφαλαιακή ενίσχυση».

Οι δυο CEOs προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, μετά τις ισχυρές πιέσεις που εκδηλώθηκαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Alpha Bank για την αύξηση κεφαλαίου της.

Στην ανακοίνωση για την ΑΜΚ, η Alpha Bank τόνιζε τα εξής: «Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων».

Σημειώνεται πως, ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα επιλέξει να υλοποιήσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, το μήνυμα που εκπέμπεται από την Alpha Bank είναι πως ο τραπεζικός κλάδος μπαίνει πλέον σε μια νέα φάση.

EurobankΕθνική ΤράπεζαΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΑΙΟΥΠαύλος ΜυλωνάςΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣΑΜΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα