BlackRock: Οι τάσεις που αναδιαμορφώνουν το επενδυτικό τοπίο

20:18 2/7/2023 - Πηγή: Reporter

Πέντε τάσεις φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο εγγύς μέλλον στο επενδυτικό τοπίο, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κόσμου, BlackRock.

Σε νέα της ανάλυση, η εταιρεία σημειώνει ότι οι επενδυτές πρέπει να δώσουν προσοχή στην τεχνολογία, τη γεωπολιτική, την αύξηση του πληθυσμού και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Τεχνητή νοημοσύνη

Υπενθυμίζεται

ότι η BlackRock αναβάθμισε τις προοπτικές της για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας overweight rating για το ΑΙ, δεδομένης της πιθανής ώθησης που μπορεί να προσφέρει στην παραγωγικότητα, τα περιθώρια κέρδους και την εξοικονόμηση κόστους.

Παρά το γεγονός ότι η BlackRock επενδύει στις εταιρείες των μικροτσίπ, πιστεύει πως πολλοί επενδυτές έχουν αγνοήσει τις εταιρείες οι οποίες θα μπορούν να παρέχουν βάσεις δεδομένων για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ενεργειακή μετάβαση

Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη μετάβαση σε οικονομίες χαμηλών επιπέδων εκπομπών άνθρακα, σημειώνει.

Αναμένοντας ότι η αλλαγή θα έρθει πιο γρήγορα στις ανεπτυγμένες χώρες, η σεισμική αναμόρφωση των ενεργειακών συστημάτων θα δώσει στους επενδυτές την ευκαιρία να προπορευθούν.

Γεωπολιτικό σκηνικό

Ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένει περαιτέρω κατακερματισμό του κόσμου, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η οικονομική αποδοτικότητα δε θα καθορίζει πια τις γεωπολιτικές σχέσεις, αφού η εθνική άμυνα και ασφάλεια θα έχει προτεραιότητα.

Δημογραφικό

Η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα ανησυχητικό γεγονός. Καθώς σε ορισμένες αγορές συρρικνώνεται το μελλοντικό εργατικό δυναμικό, αυτό έχει επιπτώσεις στην παραγωγικότητα, την ανάπτυξη και τις κρατικές δαπάνες. Η εταιρεία προβλέπει πως αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Τραπεζικός τομέας

Η έρευνα της BlackRock αναφέρθηκε και στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα η οποία ενδέχεται να επιταχυνθεί. Στις ΗΠΑ, η BlackRock προβλέπει μείωση του αριθμού των τοπικών τραπεζών και συγχώνευση του τομέα αν και παραμένει underweight σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές μετοχές.

BlackRockτάσειςΕπενδύσειςτεχνητή νοημοσύνη
Keywords
Αναζητήσεις
blackrock-oi-taseis-pou-anadiamorfonoun-to-ependytiko-topio.htm
Τυχαία Θέματα