Bitcoin: Ξεπέρασε τα $57.000 για πρώτη φορά από το 2021

Το Bitcoin ανέκτησε ξανά το επίπεδο των 57.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τα τέλη του 2021, λαμβάνοντας ώθηση από τη ζήτηση των επενδυτών για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs), καθώς και από περαιτέρω αγορές της MicroStrategy.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε έως και 4,4% για να φθάσει τα 57.039 δολάρια, προτού περιορίσει μέρος των κερδών και διαπραγματευτεί στα 56.085 δολάρια στις 6 π.μ. της Τρίτης στο Λονδίνο.

Η τιμή του Bitcoin

έχει αυξηθεί κατά 32% από την αλλαγή του έτους, επεκτείνοντας ένα παρατεταμένο ράλι που έχει επίσης υποδαυλίσει την κερδοσκοπική όρεξη για μικρότερα tokens όπως το Ether και το Dogecoin.

Στα ETFs του Bitcoin που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου, έχουν εισρεύσει καθαρά περίπου 6,1 δισ. δολάρια, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση της ζήτησης για το κρυπτονόμισμα και από άλλους επενδυτές, πέρα από τους πιστούς λάτρεις των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η επερχόμενη μείωση της αύξησης της προσφοράς του Bitcoin, με το λεγόμενο halving, κάνει ακόμη πιο αισιόδοξο το κλίμα.

Την ίδια στιγμή, η MicroStrategy, μια εταιρεία λογισμικού για επιχειρήσεις που αγοράζει Bitcoin ως μέρος της εταιρικής της στρατηγικής, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αγόρασε άλλα 3.000 νομίσματα αυτό τον μήνα. Η εταιρεία κατέχει τώρα περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.

Η συνολική αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται πλέον σε περίπου 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko, σε σύγκριση με το χαμηλό των περίπου 820 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υποχώρησε κατά τη διάρκεια της bear market του 2022 όταν κατέρρευσαν η FTX και άλλες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

Αύξηση των αποδόσεων

Τα ψηφιακά νομίσματα εκτινάσσονται, παρόλο που οι επενδυτές έχουν μειώσει τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική φέτος, όπως αποδεικνύεται από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Τα στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη ρευστοποιήθηκαν θέσεις συναλλαγών κρυπτογράφησης αξίας περίπου 162 εκατομμυρίων δολαρίων που στοιχηματίζουν σε χαμηλότερες τιμές.

Το Bitcoin έχει ξεπεράσει τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές και ο χρυσός φέτος. Μια αναλογία που συγκρίνει την τιμή του token με το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.

Μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο στις αγορές των ΗΠΑ τη Δευτέρα. Η MicroStrategy σημείωσε κέρδη 16%, η πλατφόρμα συναλλαγών Coinbase Global αυξήθηκε κατά 17% και η Miner Marathon Digital Holdings σημείωσε άλμα 22%.

Το θετικό κλίμα εξαπλώθηκε και στις ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως της ιαπωνικής Monex Group και της Woori Technology Investment Co. στη Νότια Κορέα.

#Bloomberg #Bitcoin #κρυπτονομίσματα #MICROSTRATEGY #HALVING
Keywords
Τυχαία Θέματα