Bitcoin: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022

Το bitcoin συνεχίζει να «χτίζει» ανοδικό μομέντουμ, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να ξεπερνά σήμερα (5/12) τα 43.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022.

Η τιμή του bitcoin ενισχύθηκε κατά σχεδόν 4% στα 43.478 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας, καθώς τα «τύμπανα» για ένα spot διαπραγματεύσιμο bitcoin αμοιβαίου κεφαλαίου (exchange-traded fund) στις ΗΠΑ ηχούν δυνατά. Κάποια στιγμή, το

κρυπτονόμισμα διαπραγματεύτηκε έως και τα 43.977,40 δολάρια.

Τα κέρδη της Τρίτης «ανεβάζουν» το bitcoin περισσότερο από 160% σε ετήσια βάση. Αντίστοιχα, το ethereum κινείται ανοδικά σήμερα κατά 1,6% στα 2.263,76 δολάρια, ενώ ενισχύεται κατά 88% για το 2023.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, το bitcoin «αγγίζει» νέα υψηλά, πιο συχνά τις τελευταίες εβδομάδες. Έσπασε το «φράγμα» των 40.000 δολαρίων το περασμένο Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, μετά το ξεκίνημα του Νοεμβρίου γύρω στα επίπεδα των 34.000 δολάρια.

Η αισιοδοξία γύρω από την πιθανότητα έγκρισης ενός spot ETF bitcoin στις ΗΠΑ είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την άνοδο του κρυπτονομίσματος, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι. Παρόλο που η δυναμική ήταν χαμηλότερη στην αρχή, οι αναφορές πιθανών εκδοτών ETF bitcoin, που συναντήθηκαν με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και μίλησαν για τις ETF εφαρμογές τους, τροφοδότησαν περαιτέρω την αισιοδοξία των επενδυτών.

Η ευρεία συναίνεση είναι ότι θα υπάρξει ένα ETF bitcoin με πράσινο φως στις αρχές του 2024, με βάση τις διάφορες προθεσμίες απόκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες καθορίζονται από τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων των εκδοτών.

Επιπλέον, ο πρόσφατος διακανονισμός μεταξύ της Binance και του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στα τέλη Νοεμβρίου θεωρήθηκε ευρέως ως ένα σημαντικό εμπόδιο για την εκκαθάριση της βιομηχανίας κρυπτογράφησης μετά την FTX. Οι επενδυτές ανυπομονούν επίσης για την κατά το ήμισυ μείωση του Bitcoin, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2024.

#Bitcoin #κρυπτονομίσματα #ETF #Binance #COIN_METRICS #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
bitcoin-sto-ypsilotero-epipedo-apo-ton-aprilio-tou-2022.htm
Τυχαία Θέματα