Bitcoin: Γιατί καταρρέει το πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα;

Μόνο τις τελευταίες πέντε μέρες το bitcoin έχει πέσει 25%, καταγράφοντας τη χαμηλότερη αξία των τελευταίων 18 μηνών, με το απόγειό του στα 70.000 δολάρια που καταγράφηκε τον Νοέμβριο να μοιάζει μακρινό παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει το BBC, η πτωτική τροχιά στην οποία κινείται το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει προκαλέσει «ανησυχία», με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι αυτή η υποχώρηση οφείλεται στο ευρύτερο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα.

Η

ύφεση βρίσκεται μια «ανάσα» πιο κοντά, ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί στα ύψη, τα επιτόκια βρίσκονται στο «κόκκινο» και το κόστος ζωής έχει αυξηθεί. Τα χρηματιστήρια κλυδωνίζονται επίσης, με τον S&P 500 των ΗΠΑ να έχει βρεθεί σε bear market.

Ως αποτέλεσμα, ακόμα και οι «μεγάλοι» επενδυτές δεν έχουν τόση ελευθερία πλέον με τις κινήσεις στα χρήματά τους. Μάλιστα, μια επένδυση σε κάτι τόσο ασταθές και απρόβλεπτο όπως το κρυπτονόμισμα, μοιάζει με υπερβολικά μεγάλο ρίσκο αυτή την περίοδο.

Τον περασμένο μήνα, η πτώση του luna και του terra USD, αν και πολύ χαμηλότερου προφίλ σε σύγκριση με το bitcoin, αναδιαμόρφωσε τον κόσμο των crypto μειώνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρύτερη αγορά. Από τη στιγμή που οι κάτοχοι bitcoin άρχισαν να πωλούν, έριξαν την αξία του, αφού πρόκειται για μια αγορά που βασίζεται στο πόσο ελκυστική είναι στον κόσμο.

Οι τελευταίες εξελίξεις για το Bitcoin

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Binance, προχώρησε σε προσωρινή παύση των αναλήψεων bitcoin τη Δευτέρα εν μέσω συνθηκών sell off στην αγορά των crypto, με το Celsius να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, κάνοντας λόγο για «ακραίες συνθήκες αγοράς».

Μεταξύ άλλων, η Coinbase ανακοίνωσε ότι απολύει το 18% του εργατικού δυναμικού της και οι επενδυτές άρχισαν να ξεπουλούν ακόμα περισσότερα bitcoin.

Σύμφωνα με το BBC, προκειμένου να καταφέρει το bitcoin να ανακάμψει από την πτωτική πορεία του και να σταθεροποιηθεί, οι επενδυτές που έχουν ακόμα στη διάθεσή τους αυτό το κρυπτονόμισμα πρέπει να το κρατήσουν, και οι υπόλοιποι θα πρέπει να αρχίσουν να το αγοράζουν ξανά.

Μάλιστα, οι υπέρμαχοι των κρυπτονομισμάτων θα απαντήσουν ότι τώρα είναι πιο κατάλληλη ώρα για περισσότερες αγορές bitcoin, που είναι φτηνό, γιατί σύντομα θα ανέβει ξανά. Η ιστορία του μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι αυτό συμβαίνει κάθε φορά.

κρυπτονόμισμαCryptoκρυπτονομίσματαBitcoin
Keywords
Τυχαία Θέματα