Ben & Jerry's: Αποχωρεί από τη Δυτική Όχθη-Αντιδράσεις στο Ισραήλ

Η Ben & Jerry's, εταιρεία παγωτού γνωστή για την στάση της στα κοινωνικά ζητήματα, ανακοίνωσε εχθές (19/7) ότι σταματά τις πωλήσεις στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη.

«Πιστεύουμε ότι είναι ασυμβίβαστο με τις αξίες μας η πώληση του παγωτού Ben & Jerry’s στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή επικράτεια», σημείωσε η εταιρεία σε δήλωση της.

Η Ben & Jerry's στη διάρκεια των

ετών έχει αγκαλιάσει το Black Lives Matter από κοινού με τα κινήματα μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης. Πλέον, προσφέρει υποστήριξη στο κίνημα μποϊκοτάζ, που επιδιώκει να ασκήσει οικονομική και πολιτική πίεση στο Ισραήλ για την κατάσταση που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι.

Βέβαια, η εταιρεία επεσήμανε ότι δεν μποϊκοτάρει τη χώρα στο σύνολό της: «Θα παραμείνουμε στο Ισραήλ», υπογράμμισε, απλώς αποχώρησε από την αγορά της Δυτικής Όχθης.

Πολλοί εξέχοντες Ισραηλινοί βρέθηκαν αντίθετοι με την ανακοίνωση, καλώντας, μάλιστα, τους πολίτες να σταματήσουν να εφοδιάζονται με το Chubby Hubby, το Cherry Garcia ή οποιαδήποτε από τις άλλες εμβληματικές γεύσεις της Ben & Jerry's.

«Τώρα εμείς οι Ισραηλινοί ξέρουμε ποιο παγωτό ΔΕΝ θα αγοράσουμε», επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, χαρακτήρισε την εν λόγω απόφαση ως «ηθικά λανθασμένη» και συμπλήρωσε: «Η Ben & Jerry’s αποφάσισε να αναδειχθεί ως αντι-ισραηλινό παγωτό».

Ben & Jerry'sμποϊκοτάζΙσραήλΠαλαιστίνη
Keywords
Τυχαία Θέματα