Axia: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Τις συστάσεις αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες επαναλαμβάνει η Axia, δίνοντας παράλληλα και νέες-τιμές στόχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος δίνει τις παρακάτω τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες:

Alpha Bank -2,77% στα 2,0 ευρώ (αμετάβλητη)Eurobank στα 2,3 ευρώ (από 2,4 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της Ελληνικής Τράπεζας)Εθνική Τράπεζα
στα 7,4 ευρώ (από 7,2 ευρώ)Tράπεζα Πειραιώς στα 3,7 ευρώ (από 3,4 ευρώ)

Από τα τέλη Ιουλίου, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν υποχωρήσει σημαντικά, περίπου 20%.

Η σημαντική υποχώρηση των τιμών των μετοχών μετά την εξαιρετική απόδοση του α’ εξαμήνου (-20% από τα υψηλά τους επίπεδα σε ετήσια βάση) οφείλεται: 1) στο μέτριο επενδυτικό κλίμα, 2) στην αρνητική ειδησεογραφία σχετικά με τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα και 3) την αποκόμιση κερδών από τους επενδυτές.

Η Axia επιβεβαιώνει την άποψή της ότι οι ελληνικές τράπεζες άρχισαν να επιδεικνύουν την ικανότητά τους να δημιουργούν αξία για τους μετόχους μέσω της χρήσης πλεονάζοντος κεφαλαίου με διάφορους τρόπους (εξαγορές, κοινοπραξίες, επενδύσεις fintech, ακίνητα, ξε-κοκκίνισμα NPEs).

Τέλος, αναμένει ότι τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου θα καθησυχάσουν τη βάση των επενδυτών και επαναλαμβάνει τις αξιολογήσεις buy.

AxiaΤιμέςστόχοιΤΡΑΠΕΖΕΣΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
axia-nees-times-stochoi-gia-tis-ellinikes-trapezes.htm
Τυχαία Θέματα