Aveva Group: Επεκτείνεται με την εξαγορά της OSIoft έναντι $5 δισ.

Η βρετανική εταιρεία παροχής λογισμικού στη βιομηχανία Aveva Group, ανακοίνωσε την Τρίτη την εξαγορά της OSloft της SoftBank έναντι ποσού 5 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, η κίνηση αφορά την προσπάθεια της Aveva να επεκτείνει τις υπηρεσίες της με το σύστημα ΡΙ της εταιρείας.

Οι βιομηχανικές εταιρείες έχουν ενσωματώσει περισσότερο λογισμικό στην κατασκευή τους για να μειώσουν το κόστος και να βελτιώσουν τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες, ωφελώντας παρόχους όπως η Aveva.

Η εισηγμένη στο

Χρηματιστήριο του Λονδίνου τόνισε πως σχεδιάζει μια έκδοση μετοχών 3,5 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της OSIsoft, η οποία κατασκευάζει λογισμικό που μαζεύει δεδομένα από πλοία, λέβητες χημικών, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και άλλες εγκαταστάσεις σε βιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και η πετρελαϊκή, αυτή της εξόρυξης, του χαρτιού και του νερού.

"Η εξαγορά της OSIsoft θα επισπεύσει τον ρόλο της Enlarged Group στην ψηφιοποίηση του βιομηχανικού κόσμου, η οποία καθοδηγείται από την ανάγκη για βιωσιμότητα, το βιομηχανικό διαδίκτυο πραγμάτων, το cloud, την οπτικοποίηση δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Aveva, Craig Hayman.

Σημειώνεται πως η τελευταία μεγάλη συμφωνία της Aveva ήταν πριν από τρία χρόνια, όταν η γαλλική Schneider Electric απέκτησε το 60% της εταιρείας.

Aveva GroupOSloftλογισμικόεξαγορά
Keywords
Τυχαία Θέματα